Nämä hot dog -keksit (tai pikkuleivät, kumpia nämä nyt ovat!) kuuluvat melkein samaan kategoriaan kuin jäätelötötterön näköiset kuppikakut ja kuppikakun näköiset lihapullat – tiettyä feikkaamista siis on ilmassa. Näillä kekseillä tosin on vaikeampi huijata ketään, eivät ne sentään niin aidon hot dogin näköisiä ole.

Youtube-käyttäjä kawaiisweetworld näyttää oheisella videolla miten hot dog -keksit valmistetaan. Suomennos reseptistä alla. Mitat ovat erikoisen näköisiä koska ne on suoraan muunnettu Amerikan cup-mitoista desilitroiksi. Pyöristä omalla vastuulla enemmän – se on luultavasti ihan ok!

Mitä tarvitaan

 • 2,4 dl sulatettua voita
 • 1,2 dl hienosokeria
 • 1 tl vaniljauutetta (vaniljasokeri käynee myös)
 • 4,7 dl

Vaiheet

 1. Vatkaa voi ja hienosokeri. Lisää joukkoon vanilja.
 2. Sekoita joukkoon vehnäjauho. Tässä vaiheessa kannattaa käyttää käsiä.
 3. Ota n. 2,5 dl taikinasta ja laita loput jääkaappiin.
 4. Värjää 2,5 desilitran taikina punaiseksi. Kietaise muovikelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.
 5. Muotoile värjäämättömästä taikinasta pieniä ovaalin muotoisia lettuja. Taita niiden reunat puhtaan sormesi ympärille, ikäänkuin sormesi olisi hot dog nakki. Pyörittele sitten punaisesta taikinasta nakki ja laita se sämpylän väliin.
 6. Lisää nakkimakkaraan ”grillijäljet” veitsellä.
 7. Paista 175 asteessa 13 – 15 minuuttia.
 8. Voit värjätä ”grillijäljet” mustaksi käyttäen mustaa elintarvikeväriä tai tussia jonka jälki on syömäkelpoista – älä sentään tavallista huopatussia käytä kuitenkaan.
 9. Voit pursottaa sokerikuorrutetta nakin ympärille, ja ”liimata” sokerikuorrutteeseen kiinni pieniä vihreitä nallekarkin palasia. Nämä siis muistuttavat kurkkureliissiä.
 10. Valkoiset nallekarkinpalaset käyvät ”sipulista”
 11. Pursota lopuksi nakin päälle keltaisesta sokerikuorrutteesta ”sinapit”

 

Lähde: Kawaiisweetworld

Katso myös:

Kommentit

kommenttia