Jättämällä virvoitusjuomat pois ostoskoristasi, teet elimistöllesi suuren palveluksen.

Lukuisten tutkimusten mukaan virvoitusjuomat aiheuttavat elimistölle todellista haittaa ja sokerittomat vaihtoehdot saattavat jopa olla huonompi vaihtoehto. Lopettamalla limujen juomisen, kehosi kiittää monella tavalla.

Sydän

Sokeri on osattu jo pitkään yhdistää sydän- ja verisuonitauteihin, mutta sokeriset virvoitusjuomat ovat erityisen haitallisia. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että sokeripitoiset limut nostavat verenpainetta ja mitä enemmän niitä juot – sitä suurempi negatiivinen vaikutus niillä on elimistöön. Myös sokerittomien limujen tiedetään olevan elimistölle haitallisia erilaisten maku- ja lisäaineiden vuoksi.

Jopa vähentämällä limun juontia autat verenkiertoelimistöäsi, mutta lopettamalla kokonaan teet elimistöllesi suuren palveluksen.

a doctor checking the heart rate of a girl

Aivot

Limujen sisältämä kofeiini ja sokeri saattaa hetkellisesti virkistää, mutta niiden runsas nauttiminen voi heikentää aivojen toimintaa, kuten muistia ja oppimista. Eräissä tutkimuksissa pystyttiin yhdistämään runsas virvoitusjuomien nauttiminen muistisairauksiin, mutta todellinen yllätys oli se, että sokerittomia limuja nauttivilla henkilöillä oli jopa kolminkertainen riski saada aivohalvaus tai dementia.

Lopettamalla virvoitusjuomien käytön, keskittymiskykysi paranee ja arkipäiviäsi piinaava väsymys lievittyy.

Hampaat

Ei varmasti tule yllätyksenä se, että virvoitusjuomat ovat erittäin huonoksi hampaille. Limujen sisältämä siturshappo tuhoaa hammaskiilettä, joten hampaat ovat enemmän alttiita reikiintymiselle ja kellastumiselle. Jättämällä virvoitusjuomat taakse, tulet hymyilemään valkoisemmilla ja terveemmillä hampailla.

Lachende Frau

Luut

Virvoitusjuomat on tutkimuksissa osattu yhdistää osteoporoosiin. Runsas virvoitusjuomien nauttiminen saattaa heikentää luiden mineraalitiheyttä, joka altistaa luunmurtumille ja myöhemmin osteoporoosille.

Luusi pysyvät siis paremmassa kunnossa kun jätät limut kaupan hyllylle.

Rakko

Joillakin virvoitusjuomilla on diureettisia ominaisuuksia, eli ne lisäävät virtsaneritystä. Tämän takia limuja juodessa tulee nopeammin ja useammin vessahätä. Virvoitusjuomat voivat myös ärsyttää rakkoa ja altistaa virtsatietulehduksille.

Kun vaihdat limun tilalle veden, rakkosi pysyy tyytyväisenä.

Young woman having stomach pain

Munuaiset

Virvoitusjuomien sisältämä fosforihappo edesauttaa munuaiskivien muodostumista ja munuaissairauksien kehittymistä. Sokerittomien limujen sisältämät makeutusaineet voivat myös edistää munuaissairauksia. Tutkimuksissa on huomattu, että erityisesti naisilla runsas sokerittomien virvoitusjuomien nauttiminen heikentää munuaisten kykyä suodattaa kuona-aineita verestä. Kun lopetat virvoitusjuomien nauttimisen, ehkäiset kivuliaiden munuaiskivien muodostumista ja vähennät munuaisten rasitusta.

Lisääntymiselimistö ja hormoonitoiminta

BPA eli Bisfenoli-A, on synteettinen estrogeeni, jota käytetään useiden muovi- ja metalliastioiden valmistamiseen. BPA:ta löytyy limutölkkien- ja pullojen sisäpinnoilta ja sitä voi kulkeutua elimistöön jossa se vaikuttaa haitallisesti.

Kyseinen aine häiritsee elimistön eritysjärjestelmää ja aiheuttaa hormonaalista epätasapainoa, joka voi heikentää sekä miesten- että naisten hedelmällisyyttä.

Toivomme, että nämä syyt saavat sinut ainakin vähentämään virvoitusjuomien kulutusta!

Jaa tämä artikkeli ystävällesi, joka voisi mielestäsi vähentää limun juomista!

Lähde: medicaldaily.com