Vegeruoka mautonta? – Ota nämä 4 vinkkiä heti käyttöön!

Nyt on hyvä aika lisätä kasviksia ruokavalioon. Pitkään haudutetut vihannekset ovat hyvä lisuke tai pääruoka sellaisenaan viileneviin syys-ruokailuihin.

kuva: Pixabay

Kasviksissa on oikea makujen kirjo jo itsessään. Kuitenkin kasvisruoka saattaa jäädä usein laimeaksi ja tylsäksi itsessään, ilman mausteita. Jos kärsit tästä ongelmasta kasvisruokien kanssa, suosittelen ottamaan nämä vinkit talteen!

1. Mausta rohkeasti

Maustekaapista saa kyllä makua ruokaan kuin ruokaan! Suolan ja pippurin lisäksi suosittelen tutustumaan esimerkiksi yrtteihin, pippureihin, chileihin ja karreihin sekä juustokuminaan ja savupaprikaan.

2. Mielikuvitusta peliin

Valkosipuli ja muut sipulit, erilaiset öljyt ja etikat, soijakastike, nestemäinen savuaromi, kasvisliemijauheet, tuoreet yrtit, ravintohiivahiutaleet sekä monenlaiset maustetahnat ja -kastikkeet ovat oiva lisä perinteisten mausteiden sijaan tai lisäksi.

kuva: Pixabay

3. Kokeile varoen

Jos olet aloitteleva maustaja, laita mausteita alkuun varoen. Oudompia mausteyhdistelmiä ennen suosittelen kokeilemaan maustamista yhdellä uudella mausteella kerrallaan, entuudestaan tuttujen mausteiden lisäksi. Annostele uutta maustetta pieni määrä ja maista, etenkin jos se on tulinen.

4. Maistele

Ruoanlaiton aikana ruokaa on tärkeää maistella! Mausteet myös muuttavat makua ja voimakkuuttaan muhittuaan hetken aikaa. Maistele ruokaa eri vaiheissa sen valmistusta. Sinun ei tarvitse noudattaa ohjetta täsmällisesti vain voit tehdä oman makusi mukaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Lähde Vegaanihaaste