Monia yleisiä ruokalajeja on tietyissä maissa kielletty.

Syyt kielloille voivat olla moninaisia, esimerkiksi kulttuurisia, uskonnollisia tai kansanterveydellisiä. Youtube-kanava alltime10s on koostanut listan ruoista, jotka ovat syystä tai toisesta kiellettyjen listalla tietyissä maissa. Katso lista alta, niin tiedät mitä ei ainakaan kannata yrittää tilata lomamatkalla!

Tiesitkö näitä?

Ketsuppi: kielletty Ranskan kouluissa kulttuurisista syistä. Tomaattiketsuppi myös ilmeisesti peittää ranskalaisen ruoan vivahteikkaat maut – koululaisille on taattava aitoja makuelämyksiä.

Samosa-leivonnaiset: kielletty Somaliassa uskonnollisista syistä. Leivonnaisen kolmiomainen muoto viittaa Al-Shabaab -hallinnon mielestä liikaa kristinuskon pyhään kolmiyhteyteen

Haggis: kielletty Yhdysvalloissa. Tämä sisäelimistä tehty irlantilaisherkku on ollut kiellettyjen listalla jo 40 vuoden ajan, koska se sisältää lampaankeuhkoa

Yllätyssuklaamunat: kielletty Yhdysvalloissa tukehtumisriskin vuoksi.

Hanhenmaksa: kielletty mm. Yhdysvalloissa eläinsuojelullisista syistä. Hanhien ylensyöttämistä pidetään julmana. Ylensyöttämisellä saadaan hanhen maksa turpoamaan kymmenkertaiseksi normaaliin verrattuna.

Absintti: kielletty Uudessa-Seelannissa ja Vanuatulla. Absintin raaka-aineena käytetyn koiruohon oletetaan aiheuttavan hallusinaatioita.

Peltosirkku: kielletty Ranskassa lintukannan pienenemisen vuoksi-

Japanilainen pallokala: kielletty EU:ssa elintarviketurvallisuuden vuoksi. Pallokala on väärin käsiteltynä tappavan myrkyllistä.

Casu marzu – ”mätä juusto”: kielletty Yhdysvalloissa. Sardinialainen juusto, jossa on syötäväksi tarkoitettuja juustokärpäsen toukkia. Tarvitseeko tätä enempää selventää?

Hapansilakka: kielletty monien lentoyhtiöiden toimesta. Hapansilakkapurkkia pidetään vaarallisena aseena lentokoneessa, koska se voi räjähtää ilmanpaineen muutosten vuoksi.

Katso video yllä!

Katso myös:

10 erikoista faktaa kahvista

10 herkullista pizzafaktaa

Kommentit

kommenttia