Pizza on ruokalaji, jota löytää nykyään jokaisesta maailmankolkasta – eikä ihme! Mikä muka voisi olla herkullisempaa? Pizzaan liittyy myös mielenkiintoisia faktoja. Katso video ja opi! Faktat löydät myös alta suomennettuina. Videon on tuottanut Alltime10s.

  1. Maailman ensimmäinen internet-pizzatilaus tehtiin Pizza Hutista vuonna 1994. Virtuaaliraha bitcoinia käytettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010, jolloin 10.000 bitcoinilla ostettiin 25 dollarin arvoinen pizza. 10.000 bitcoinin arvo tänä päivänä on yli seitsemän miljoonaa dollaria
  2. Jo muinaiset kreikkalaiset ja egyptiläiset leipoivat eräänlaisia pizzoja. Nykyisenkaltainen pizza kehitettiin tiettävästi Napolissa 1600-luvulla, kun köyhälistö lisäsi tomaattia focaccia-leipänsä päälle
  3. Vuonna 2001 Pizza Hut lähetti kansainväliselle avaruusasemalle (ISS:lle) pizzan, ja maksoi tästä palveluksesta Venäjän Avaruusjärjestölle miljoona dollaria. Koska avaruudessa makuaisti toimii erilailla, pizzaan oli laitettu extramäärä suolaa ja mausteita
  4. Maailmanlaajuisesti pizzoja myydään vuosittain noin viisi miljardia kappaletta. Päällisiin kuluu yli 100 miljoonaa kiloa pepperonia. Joka sekunti maailmalla syödään 350 pizzaviipaletta
  5. Brian Wells -niminen pankkiryöstäjä selitti poliiseille juotuneensa kidnapatuksi viedessään pizzalähetystä, ja joutuneen kidnappaajien painostamana suorittamaan ryöstönsä.
  6. Yhdysvaltalainen pizzaketju Domino’s lupasi pizzatilauksilleen 30 minuutin toimitustakuun. Takuu lakkautettiin, koska se aikaansai pizzakuskien keskuudessa liikaa auto-onnettomuuksia. Nyt Pizza Hut suunnittelee pizzakuskien korvaamista lentävillä pizzakuljetusroboteilla.
  7. Brasilian Pizza Hut käytti mainoskampanjassaan DVD-levyjä, joiden päälle oli printattu pizzankuvia. Kun levyt laittoi pyörimään, ne lämmetessään alkoivat tuoksua pizzalta.
  8. Kun Boris Yeltsin oli matkalla Washingtonissa, hän vietti vähän railakkaamman juopotteluillan. Illan päätteeksi Salainen Palvelu löysi hänet alusvaatteisillaan huitomassa taksia, etsimässä pitseriaa.
  9. New Yorkin metrolippu maksaa yhden pizzaviipaleen verran. Tämä on tietoisesti tehty periaatepäätös. New Yorkissa on noin 9000 pizzeriaa.
  10. NASA on rahoittanut 3D-pizzaprintterin valmistusta. Laite tulostaa lautaselle ensin taikinan, sen päälle tomaattikastiketta ja lopuksi proteiinikerroksen.

 

Katso myös: 10 erikoista kahvifaktaa

Kommentit

kommenttia