Suomalaisten rasvat ja sokerit pääsivät testiin!

The Washington Post tutki miten paljon rasvaa ja sokeria maailman eri maissa syödään ja koosti listat molempien ainesten osalta. Suomi nousi varsin korkealle molemmilla listoilla.

Sokeri

Kuten ehkä arvata saattaa, Kokiksen synnyinsijoilla Yhdysvalloissa syödään eniten sokeria maailmassa. Keskiverto Jenkki syö ja juo 126,4 grammaa sokeria päivässä. Toisena listalla ovat Saksa (102,9 g) ja Alankomaat (102,5 g). Suomi on listalla yhdeksäntenä: Keskiverto suomalainen syö 91,5 grammaa sokeria joka päivä.

Rasva

Puhtaan rasvan syömistä mittaavalla listalla suomalaiset sijoittuvat peräti pronssimitalille. Edelle menevät vain Belgia (95,0 g) Saksa (86,5 g). Suomalaisten keskimääräinen päivittäinen rasvan kulutus on 80,8 g.

Listoista paljastuu mielenkiintoinen seikka: Sokerin ja rasvan kulutus ei näytä korreloivan suoraan maassa asuvien ylipainoisten ihmisten määrän kanssa. Esimerkiksi Saksa on yksi laihoimmista kansoista Euroopassa, vaikka he sijoittuvat rasvankuluttajina kakkosiksi koko maailmassa. Toisaalta Yhdysvaltain ykkössija sokerinkulutuslistalla epäilemättä kertoo jotakin myös maassa vallitsevasta ylipaino-ongelmasta.


Katso myös:
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: YLE / The Washington Post

Kommentit

kommenttia