Kehon ravintoainetarpeet ovat erilaisia ennen ja jälkeen liikuntasuorituksen.

Maratonjuoksijat ja muut fyysisesti rankkojen lajien harrastajat tietävät tämän, ja tankkaavat erilailla ennen suoritusta ja sen jälkeen.

Tässä joitain ruokavinkkejä ennen ja jälkeen liikuntasuorituksen.

Ennen suoritusta:

Kreikkalainen jogurtti pähkinöiden sekä kuivattujen hedelmien kera

Jogurtti on hellä vatsalle, ja hedelmä-pähkinäsekoitus antaa hiilihydraatteja hyvässä muodossa. Katso jogurttireseptejä.

Smoothie

Valmista smoothie käyttäen kreikkalaista jogurttia ja suosikkihedelmiäsi. Lisää myslihiutaleita joukkoon jos haluat paksumman smoothien. Vältä lisäämästä ylimääräistä sokeria – hedelmien sokeri riittää hyvin. Katso smoothiereseptejä.

Kaurapuuro tuoreiden marjojen kera

Kaurapuuro sisältää paljon hyviä hiilihydraatteja, jotka imeytyvät hitaasti pitäen verensokerisi tasaisena. Marjoista saat vitamiinien ja antioksidanttien lisäksi nestettä, jota tarvitset liikuntasuorituksesi aikana. Kaurapuuron ei tarvitse olla tylsää – katso herkullisia kaurapuuroreseptejä!

Suorituksen jälkeen:

Grillattu kana ja kasvikset

Kananliha on vähärasvaista ja hyvä proteiininlähde. Oliiviöljyllä kostutetut kasvikset tuovat lisää tarpeellisia hivenaineita ja vitamiineja. Katso kana– ja kasvisreseptejä.

Lohta ja bataattia

Lohessa on paljon proteiinia ja terveellistä monityydyttymätöntä rasvaa. Bataatti on perunaa parempi hiilihydraatin lähde, joka pitää verensokerisi tasaisena. Katso lohi– ja bataattireseptejä.

Kasvisomeletti

Kananmuna on erinomainen proteiinin ja tärkeiden hivenaineiden lähde. Paista kasviksia ja kääräise ne nättiin omelettiin! Katso omelettiohjeita.

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Fitness Magazine