Moni suhtautuu edelleen varauksellisesti mikroaaltouuniin.

Liittyyhän sen toimintaperiaate pahamaineiseen säteilyenergiaan. Totuus kuitenkin on, että mikrossa lämmittämisessä on monia etuja jotka puuttuvat käytännössä kaikista muista lämmitysmetodeista.

Monet hivenaineet ja vitamiinit alkavat hajota nopeasti lämmön vaikutuksesta – näin tapahtuu esimerkiksi C-vitamiinille ja monille antioksidanteille. Monet ravintoaineet myös liukenevat veteen nopeasti – tällöin hivenaineet voivatkin jäädä keitinveteen. Parhaiten vihannekset säilyttävät siis ravinnepitoisuutensa kun ne lämmittää nopeasti eikä anna niiden olla liiaksi kosketuksissa veden kanssa lämmityksen yhteydessä.

Tässä kohtaa on helppo todeta, että mikroaaltouuni on hyvä valinta: Se lämmittää vihannekset sekä nopeasti että ilman vettä johon ravintoaineet liukenisivat. Se ei myöskään polta vihannesten pintaa kuten esimerkiksi grilli – tällöin myös karsinogeeniset PAH-yhdisteet jäävät syntymättä.

Kasvis, joka ei kuulukaan mikroon

On kuitenkin eräs vihannes joka ei kuulu mikroon: parsakaali. Sen on eräissä tutkimuksissa todettu menettävän merkittävän osan terveellisistä flavonoideistaan. Parsakaali kannattaakin lämmittää höyryttämällä.

Miten sinä yleensä lämmität vihanneksesi? Kommentoi alla!

 

Katso myös:

Lisää mikroniksejä

Lähde: TheKitchn


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

kommenttia