Tässä viisi yleistä grillausmokaa, joihin sinun ei kuitenkaan kannata sortua…

Voit näin säästää jopa henkesi.

1. Et anna pihvin mätkiintyä ennen ja jälkeen grillauksen

On tärkeää antaa pihvin mätkiintyä sekä ennen grillausta että sen jälkeen. Ennen grillausta siksi että jääkaappikylmänä pihvi ei välttämättä kypsy grillissä tasaisesti, vaan se saattaa ehtiä kärvähtää ulkokuorestaan ennen kuin sisus on vielä edes kädenlämpöinen.

Grillauksen jälkeen pihvin tulisi antaa asettua kymmenisen minuuttia ennen syömistä, jotta lihanesteet jakautuvat tasaisesti pihviin. Jos alat leikata pihviä heti sen grillistä otettuasi, lihanesteet tursuavat lautaselle – tämä tekee pihvistä sitkeän.

2. Testaat pihvin kypsyysasteen leikkaamalla sitä

Sama virhe kuin ykköskohdan lopussa: Lihanesteet valuvat ulos. Testaa pihvin kypsyysaste esimerkiksi ”sormitempulla” – katso täältä lisätietoa.

3. Grillaat jättimäisiä lihakokkareita samassa vartaassa kasvisten kanssa

Laita vartaaseen vain sellaisia ruokia jotka kypsyvät jotakuinkin samaa tahtia. Tämä siis tarkoittaa että isoimmat lihanpalat kannattaa jättää pois kasvisvartaista – ellet sitten esikypsennä niitä ensin. Raa’aksi jääneet lihanpalat voivat pahimmillaan aiheuttaa ruokamyrkytyksen.

4. Painat hampurilaispihvejä lastalla

Voi tuntua houkuttelevalta painaa pihvejä grilliritilää vasten rapean pinnan aikaansaamiseksi. Ei kannata kuitenkaan sortua tähän: Jälleen kerran menetät mehukkaat lihanesteet, jotka roiskuvat puristamastasi pihvistä grillin liekkeihin.

5. Suihkutat vettä liekkeihin

Ei kannata – voi käydä näin.

 

Katso myös:

Lisää grillausinspiraatiota

 

Lähde: LifeHacker

Kommentit

kommenttia