Maito ja juustot kuuluvat jääkaappiin – tämän tietää jo esikoululainenkin.

Mutta miksi parmesanjuustoa voi nähdä usein säilytettävän huoneenlämmössä torimyymälöissä ja erikoisliikkeissä? Kuuluuko parmesanjuustoa sittenkin säilyttää jääkaapin sijaan huoneenlämmössä?

Vastaus on: ei, parmesan kuuluu myös jääkaappiin.

On kuitenkin totta, että parmesan säilyy tavallisia juustoja paremmin huoneenlämmössä. Tämä johtuu parmesanin happamuudesta ja sen tiiviistä rakenteesta, minkä ansiosta sen kosteusprosentti on alhainen. Happamuus ja suhteellisen kuiva solurakenne hidastavat bakteereja kasvua parmesanjuustossa.

Erikoisliikkeissä parmesanin säilyvyyttä edistää se, että juustokannikat ovat tyypillisesti valtavan kokoisia. Ison koon ansiosta parmesan säilyy normaalia pidempään hyvänä, koska bakteerien kasvualustana hyödyntämää ulkopinta-alaa on tällöin vähemmän. Pienet parmesansiivut ovat alttiimpia bakteerien tuhoille, joten ne myös pahenevat nopeammin huoneenlämmössä.

Säilytä siis parmesanjuustosi jääkaapissa. Anna kuitenkin parmesanin palautua huoneenlämpöiseksi ennen sen syömistä – näin saat sen aromit paremmin esiin.

Miten sinä säilytät parmesanin?

Katso myös:

Herkkuja parmesanjuuston kera

Lähde: Huffington Post


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

kommenttia