Kuten tunnettua, aamiainen on päivän tärkein ateria.

Tämä johtuu siitä, että pitkän yön jälkeen keho kaipaa energiaa ja ravinteita korvaamaan yöllä kuluttamaansa energiaa, jota se käyttää mm. päivän viimeisen aterian pilkkomiseen ja lihasten huoltamiseen. Tästä syystä aamiaiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, ja opetella seuraavat säännöt.

Viisi aamiaissääntöä, jotka kannattaa muistaa:

1. Pyri syömään ainakin 8 grammaa kuitua jokaisella aamiaisella

Suosi täysjyväviljatuotteita. Ne eivät aiheuta insuliinitason romahtamista myöhemmin, toisin kuin valkoinen vehnäjauho ja sokeri. Täysjyvätuotteiden kuitu myös huoltaa suolistoasi.

2. Syö aamiainen mahdollisimman pian herättyäsi

Aamiainen antaa buustin aineenvaihdunnallesi. Aamiainen tulisi syödä mahdollisimman pian heräämisen jälkeen, jotta kehosi voisi polttaa rasvaa mahdollisimman tehokkaasti ja mahdollisimman pitkään joka päivä.

3. Syö enemmän proteiinia ja vähemmän sokeria

Syö ennemmin kananmunaa ja täysjyvätuotteita kuin muroja ja marmeladia. Pyri pitämään aamiaisesi sokeripitoisuus alhaisena.

4. Huomioi annoskoot

Aamiaisen tulisi olla kooltaan riittävän suuri, jotta se saa sinut tuntemaan olosi täydeksi. Älä kuitenkaan vedä hommaa överiksi. Tähtää noin 350 kaloriin.

5. Älä koskaan skippaa aamiaista

Ota tavaksi syödä aamiainen joka ikinen aamu, vaikka olisikin vähän kiire. Tuhti aamiainen auttaa kehoasi polttamaan kaloreita ja pitää nälän loitolla tehokkaasti.

 

Lähde: eblogfa / Makuja

Katso myös:

Herkullisia aamiaisreseptejä

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja