Toimi näin!

Tutkimukset osoittavat, että kahvin piristävästä ainesosasta eli kofeiinista voi saada enemmän tehoa päivään, jos ottaa 20 minuutin päivätorkut heti kahvinjuonnin päälle. Päivätorkkujen ottaminen kahvin päälle on huomattavasti piristävämpää kuin pelkkä kahvinjuonti tai pelkät torkut.

”Kahvitorkkujen” teho perustuu aivoissa oleviin adenosiiniresepteroihin. Adenosiinin kertyminen adenosiiniresepteroihin saa olon tuntumaan väsyneeksi. Aivot saavat aikaa puhdistaa adenosiinit pois päivätorkkujen aikana, mikä luonnollisesti tekee olon pirteämmäksi.

Mihin kahvia siis tarvitaan?

”Kahvinokosten” toimintaperiaate

Kahvin sisältämä kofeiini blokkaa adenosiinia kulkeutumasta adenosiinireseptoreihin, eli sen piristävä vaikutus perustuu pääosin samaan mekanismiin kuin päiväunienkin. Kofeiini alkaa kuitenkin vaikuttaa vasta 20 minuutin kuluttua kahvin juomisesta, koska kofeiinin kulkeutuminen verenkiertoon kestää näin kauan.

Yhdistä siis oikeaoppisesti kaksi luontaista aivobuusteria, kahvi ja päiväunet: Vedä pari kuppia kahvia, viritä herätyskello herättämään 20 minuutin kuluttua ja ota kunnon tirsat!

Katso myös:

Lisää kahvitietoutta

Lähde: MTV

Kommentit

kommenttia