Haluatko palata takaisin terveelliseen arkeen, mutta aloittaminen tuntuu haastavalta? Ei hätää, me keräsimme parhaimmat neuvot asiantuntijoilta!

Joulun ja uudenvuoden välinen aika on monelle pelkkää herkuttelua. Vaikka lomalla kannattaakin ottaa rennosti voi ylensyöminen ja epäterveelliset ruokailutavat jäädä helposti päälle. Vatsalaukku venyy ja pienemmän annokset eivät enää täytä samalla tavalla kuin ennen.

Poosh-hyvinvointi sivusto keräsi parhaimmat vinkkinsä asiantuntijoilta, joiden avulla pääset takaisin terveellisempään arkeen:

  1. Lisää ruokavalioosi terveellistä ruokaa ja jätä sitä mukaa pois epäterveellisiä ruokia – Tyhjällä vatsalla nälkäisenä on vaikea tehdä hyviä valintoja
  1. Onko syömäsi ruoka varmasti terveellistä? Ota selvää mitä oikeasti alas suustasi laitat. Monet terveellisenä pitämäsi ruuat saattavat sisältää huiman määrän sokeria ja lisäaineita. Syö mahdollisimman paljon prosessoimatonta ruokaa ja suosi suomalaisia tuoreita kasviksia ja vihanneksia.
  1. Vaihda lautanen pienemmäksi. Voit huijata aivojasi uskomaan että ruuan määrä on sama kuin aiemmin vaikka todellisuudessa olet vain vaihtanut lautasen pienempään. Pienemmälle lautaselle ei yksinkertaisesti mahdu yhtä paljon ruokaa kuin isommalle lautaselle.
  1. Karsi turhia hiilihydraatteja ja lisää hyviä proteiinin lähteitä. Jos syöt lähinnä hiilihydraatteja sisältävän aterian elimistösi polttaa sen hetkessä, jonka jälkeen sinulla on taas nälkä. Kun ruokavalio sisältää tarpeeksi proteiinia nälän tunne pystyy loitolla huomattavasti pidempään.
  1. Syö paljon kuituja sisältävää ruokaa. Hedelmät, marjat, vihannekset ja pavut pitävät nälän loitolla pitkään sisältämiensä kuitujen ansiosta. Kuidut ovat myös erinomainen keino huolehtia siitä että ruuansulatus toimii hyvin.

Jaa vinkit kaverillesi!