Tämä sääntö on varsin yleinen.

Onko se käytössä teillä?

Tiskaamisen kultainen sääntö

Oletko koskaan kuullut tiskaamisen kultaisesta säännöstä? Se tarkoittaa, että kokki on vapautettu tiskausvelvoitteista. Kultainen sääntö siis jakaa kokkaukseen liittyvää työtaakkaa ja vastuuta varsin luontevalla tavalla – tästä syystä se on myös monissa perheissä suosittu ohjenuora. Jos koko perhe häärää ruoanvalmistuksen parissa, kultaisen säännön mukaan vapautuksen tiskauksesta saa se perheenjäsen, joka tekee eniten aterian eteen.

Puolesta ja vastaan

Moni näkee kultaisessa säännössä paljon hyvää, mutta on myös heitä jotka kyseenalaistavat sen. Kultainen sääntö voi olla turhan jäykkä esimerkiksi tilanteissa, joissa yhdellä perheenjäsenellä on ollut raskas ja kiireinen päivä – jos kotitaloustöihin ei yksinkertaisesti jaksa sinä päivänä panostaa. Toisaalta jos ruoka on kokattu koko perheen kanssa yhdessä, niin eikö tiskaamisvastuukin voitaisi jakaa?

Tiskaamisen kultaista sääntöä toki vesittää myös tiskikone, joka hoitaa monesti lähes kaiken tiskauksen. Tällöin likaisten astioiden ja työvälineiden latominen koneeseen on käytännössä ainoa työvaihe. Toisaalta monilla kokeilla on myös tapana tiskata välineitään heti kun niitä ei enää tarvita ruoanlaitossa – se hoituu siis luonnollisena osana ruoanlaittoa, eikä ruoan jälkeen välttämättä ole paljoakaan tiskattavaa.

 

Mitä sinä olet mieltä tiskaamisen kultaisesta säännöstä? Miten teidän perheessä tiskaamisvastuu jaetaan? Kommentoi!

 

 

Katso myös:

Lisää tiskaustietoutta

 

 

Lähde: TheKitchn