Oletko sinä kokeillut mehupaastoja?

Yhä useammat harrastavat ns. mehupaastoja, eli jättävät muutaman päivän ajaksi kaiken syömisen ja juovat vain mehuja. Ideana on, että näin keho ikäänkuin puhdistuu.

Mehupaastossa onkin paljon hyvää: kehosi saa mehuista todennäköisesti paljon vitamiineja ja hivenaineita. Toisaalta paaston aikana keho ei saa monia sen toiminnalle välttämättömiä ainesosia, kuten hiilihydraatteja ja proteiinia.

Nälkää, väsymystä ja heikotusta?

Mehupaaston aikana nälkä on aina vieraana. Tämä johtuu mm. siitä, että mehuista ei saa riittävästi kuitua. Kuitu pitää olosi kylläisenä, hidastaa ravinnon imeytymistä suolistostasi ja tasoittaa verensokeriarvoja.

Kehosi ei saa myöskään tärkeitä aminohappoja, jotka ovat lihaksistosi proteiinien ”rakennuspalikoita”. Ilman riittävää proteiininsaantia lihasmassasi alkaa pienentyä.

Mehupaastosta voi myös seurata pyörryttävää tunnetta ja suoranaista heikotusta. Tämä johtuu siitä että monet mehudieetit sisältävät vain 1 000 kilokalorin edestä energiaa per päivä – paastoajan energiamäärä on siis alle puolet suositellusta.

Mehupaasto ja laihdutus

Koska mehupaaston aikana syöt ja juot normaalia vähemmän kaloreita, se näkyy myös vyötärölläsi. Ongelmana tosin on se, että paaston aikana haihdutetut kilot koostuvat pääosin nesteistä, eivät rasvasta. Tästä syystä kilot tulevat usein pian paaston jälkeen takaisin.

Yhteenveto

Kehosi ei tarvitse mehupaastoja, mutta tämä ei tarkoita etteivätkö tuorepuristettuja mehuja tulisi lainkaan harrastaa. Päin vastoin: Ne ovat maukas ja terveellinenkin lisä osana tasapainoista ruokavaliota.

Katso oheinen video!

Katso myös:

Mehureseptejä

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lisää ruokaan ja laihdutukseen liittyviä juttuja

Lähde: BuzzFeedBlue

Kommentit

kommenttia