Limsojen kittaaminen on tapa jonka lopettaminen kannattaa.

Tässä muutama syy.

Näin elämäsi muuttuu parempaan suuntaan, kun jätät limut.

1. Säästät rahaa

Virvoitusjuomateollisuus on miljardibisnestä. Ne miljardit tulevat sinun kaltaisiltasi koukutetuilta kuluttajilta. Yksi virvoitusjuoma päivässä vie sinulta yhden kuukauden vuokran verran rahaa vuodessa.

2. Saatat elää pidempään

Limsojen juomisella on havaittu tupakointia vastaavia vaikutuksia solutasolla. Limsat siis vanhentavat kroppaasi ennenaikaisesti, samaan tapaan kuin tupakointi! (Lähde)

3. Saatat säästyä vakavilta sairauksilta

Sokeripitoisten juomien juominen on yhdistetty tutkimuksissa mm. metaboliseen oireyhtymään, diabetekseen sekä sydän- ja verisuonitauteihin. Miksi kasvattaisit riskiäsi sairastua johonkin näistä?

4. Hampaasi säilyvät terveempinä ja valkoisempina

Kaikki happamat juomat – mukaanlukien siis myös dieettilimsat – vahingoittavat hammaskiillettä. Sokeri ja happamuus ovat yhdessä erityisen haitallinen yhdistelmä hampaillesi.

5. Luusi pysyvät vahvempina

Tutkijat eivät ole yksimielisiä colajuomien haitallisuudesta luuston terveyteen, mutta monet tutkimukset osoittavat colajuomien ja heikentyneen luumassan välisen yhteyden. Vältä siis colajuomia ainakin siinä tapauksessa, jos suvussasi on osteoporoosirasitetta.

6. Vältät kivuliaat munuaiskivet

Erään tutkimuksen mukaan limsojen juominen altistaa sinut 23 % korkeammalle riskille saada kivuliaita munuaiskiviä. Kahvin juominen sen sijaan näyttää alentavan munuaiskiviriskiä.

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: BuzzFeed


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

kommenttia