Karmea löytö: Näissä nakeissa ihmisen DNA:ta

 

Nakkien koostumus on aina herättänyt keskustelua ja epäluuloa: Mistä niitä oikeasti valmistetaan? Eräs tarina kertoo että englanninkielinen nimitys nakille (hot dog) sai alkunsa siitä että kulkukoiria käytettiin niiden raaka-aineena.

No, tänä päivänä koirat tuskin oikeasti ovat osa nakkiteollisuutta, mutta nakkien koostumusta lienee silti hyvä aika ajoin tutkia laboratoriossa mikroskoopin alla.

 

 

Nakkitutkimus paljasti ikävän totuuden

Amerikkalainen Clear Food -laboratorio tutki erän suosittuja amerikkalaisia nakkeja niiden tarkan koostumuksen selvittämiseksi. Tutkimukseen otettiin 345 erilaista nakkia 75 eri valmistajalta. Tulokset olivat osin karua luettavaa: Joka kymmenes vegaaneille suunnattu kasvisnakki sisälsi lihaa ja 2 % nakeista sisälsi ihmis-DNA:ta. Kaksi kolmasosaa ihmis-DNA:ta sisältävistä nakeista olivat kasvisnakkeja. Ihmis-DNA:n joutuminen nakkeihin selittynee puutteellisella hygieniatasolla lihatehtaassa.

Tutkimuksen loppupäätelmissä todetaan, että nakkien oikean sisällön ja etikettien välillä on räikeitä ristiriitoja, joihin teollisuuden olisi pikimmiten puututtava. Erityisesti lihan löytyminen kasvisnakeista on ongelmallista, koska monet välttävät niiden syömistä eettisistä ja uskonnollisista syistä.

 

 

terveysnappi

 

 

Lähde: Makuja / Fox / Clearfood

Kuva: Sargoth