Luut ovat elimistön kovimpia osia, mutta silti täytyy muistaa, että ne ovat myös kasvavia ja muokkautuvia kudoksia, jotka tarvitsevat vahvistuakseen paljon ravintoaineita.

Vahvat luut tukevat koko elimistön hyvinvointia, parantavat ryhtiä ja tasapainoa.

Vähintä mitä voit tehdä luustosi hyväksi, on nauttia säännöllisesti ravintoaineita, joita luusi tarvitsevat. Sinun ei kuitenkaan tarvitse alkaa käyttämään ravintolisiä tai muita terveysvalmisteita, vaan voit valmistaa maukkaan ja terveellisen mehun joka tukee luiden lisäksi koko elimistöäsi. Tarvittavat ruoka-aineet löytyvät keittiöstäsi tai lähimmästä ruokakaupasta.

Fresh spinach

Pinaatti

Pinaatti sisältää runsaasti K-vitamiinia, joka ohjaa kalsiumia verenkierrosta luustoon. Sen tiedetään myös parantavan luiden tiheyttä ja laatua. Pinaatti sisältää myös runsaasti proteiinia, joka on yksi luuston rakennusainesta.

Apple_Display

Vihreä omena

Phlorizin -nimistä flavonoidia, eli kasvien tuottamaa yhdistettä löytyy ainoastaan vihreistä omenoista. Tutkimuksissa on huomattu Phlorizin -yhdisteen vaikuttavan positiivisesti luiden kehittymiseen. Sen lisäksi omenan sisältämä C-vitamiini on olennainen osa elimistön kollageenin valmistuksessa. Kollageeni on tärkeä rakennusaine, jota esiintyy luissa, lihaksissa, jänteissä, ihossa ja rustossa.

cucumbers

Kurkku

Kurkku on toinen K-vitamiinin lähde, jota luustosi tarvitsee. Lisäksi kurkku sisältää runsaasti mineraaleja kuten kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia, jotka kaikki ovat tärkeitä ainesosia luuston hyvinvoinnissa.

Raw Organic Ginger Root

Inkivääri

Inkiväärin sisältämät tehokkaat ravintoaineet hillitsevät elimistön sisäistä tulehdustilaa, joka haurastuttaa luita ajan kanssa.

orange straw drink juice

Appelsiinimehu

Tuorepuristettu appelsiinimehu sisältää runsaasti C-vitamiinia ja ravintoaineita, jotka ovat yhteydessä luuston hyvinvointiin ja rakenteen ylläpitämiseen. Jos ostat appelsiinimehua kaupasta, voit valita D-vitamiinipitoisen vaihtoehdon tähän juomaan.

Seuraa tätä helppoa ja nopeaa ohjetta ja aloita päiväsi raikkaalla ja terveellisellä mehulla, joka virkistää kehoa ja tukee luitasi.

Tarvitset:

Kannulliseen mehua:

  • 3 dl tuoretta pinaattia
  • 1,2 dl appelsiinimehua
  • 1 kurkku
  • 2 vihreää omenaa
  • 3-4 cm:n pituinen inkivääripala

Tee näin:

  1. Pilko kasvikset kuorineen pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Kaada kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita muutaman minutin ajan tasaiseksi seokseksi.
  3. Lisää lopuksi joukkoon appelsiinimehu ja sekoita lisää.
  4. Juo lasillinen mehua aamuisin.

Jaa tämä artikkeli ystävillesi ja kerro heille tästä herkullisesta tavasta suojata ja vahvistaa luita.

Lähde: top10homeremedies.com