IS: Pitseriayrittäjä uhmasi ”kuuden euron sääntöä” – sai suursuosion

 

Helsingin keskustassa sijaitseva pitseria Grotesk on tehnyt tempauksen jolla se on saanut ”pizzagatesta” raivostuneen somekansan puolelleen: Pitseria alensi normaalisti 16 euroa maksavan sienipitsansa yhdeksi illaksi ”kyseenalaisen halvaksi” eli 5,90 euroon. Poliisi on varoittanut somessa alle kuuden euron pitsoista, että ne ovat todennäköisesti laittomia ja verottomia.

Humoristinen kampanja on purrut ihmisiin: Muutama tunti kampanjan alkamisen jälkeen sienipitsan kysyntä on yli nelinkertaistunut normaali-iltaan verrattuna. Groteskin hovimestari Sanna Rautiainen kertoo IS:lle tarjouksen herättäneen keskustelua ja huvittuneisuutta: moni on tullut huumorimielellä syömään ja terveisiä on lähetetty köökin puolelle.

 

Entä 5,90 euron hinta – tuleeko siitä rajusti takkiin? Ravintolajohtaja Paul Hickman vastaa:

Kaikki on suhteellista. Jos verrataan siihen, että yksi ihminen ostaa tarjouspizzan, eikä mitään muuta, niin kyllä siitä tulee takkiin. Mutta olemme kuitenkin tyytyväisiä, että saadaan pöhinää aikaiseksi ja hyvä meininki. Olemme yksityinen ravintola ja voimme tehdä aika pitkälle mitä halutaan, ja me halutaan hyvä meininki, kertoo Hickman IS:n haastattelussa.

 

Tiettävästi Grotesk on saanut olla toistaiseksi myös rauhassa virkavallan suhteen – Helsingin Poliisisista kerrotaan että yhtäkään ilmiantoa liian halvoista pitsoista ei vielä ole tullut. Nähtäväksi jää ratsataanko Grotesk huumorimielisen tempauksensa johdosta.

 

 

Katso myös:

Testaa itsesi: Erotatko laillisen pitsan laittomasta?

 

 

Lähde: IS

Kuva: jeffreyw