Se on todella ärsyttävää, kun vastapesty pyykki haisee tunkkaiselle ”tiskirätille”. Moni kaipaa vinkkejä pahan hajun poistoon pyykistään. Yleinen ajatus on, että lisätään pesuainetta, joka oikeastaan on aivan väärä tapa, sillä liika pesuaine edistää tunkkaisen hajun muodostumista pyykkiin. Liika pesuaine kerääntyy jäämiksi pesukoneeseen ja alkaa ajan saatossa haista. Mikäli pyykkisi siis haisee pahalta toimi näin, äläkä vain lisää pesuainetta!

 1. Puhdista pesukone
  Koska pesukoneessa majailevat kerääntyneet pesuainejäämät, bakteerit ja lika edistävät pyykin haisemista, on aika pestä pesukone. Sen voit toteuttaa esimerkiksi etikalla! Kaada etikkaa pesulokeroon ja pese kone 90-asteessa tyhjänä. Toista ilman etikkaa.
 2. Annostele pesuainetta oikea määrä
  Koska liika pesuaine kerääntyy pesukoneeseen, noudata tarkasti pesuaineen annosteluohjetta, jotta vältyt jatkossa tältä ilmiöltä.
 3. Kuivaa pyykit ilmavasti
  Jos pyykkisi kuivuu liian hitaasti, se saattaa alkaa haista. Ripusta pyykit kuivumaan siis ilmavasti. Ravista vaatteet ennen ripustusta, jotta ne eivät jää myttyyn. Oikaise huppu, hihat ja lahkeet. Vältä täyttämästä pyykkitelinettä liian täyteen. Aseta teline huoneeseen, jossa on hyvä ilmanvaihto. Jos mahdollista kuivaa pyykki ulkona keväällä ja kesällä.
 4. Käytä pyykkietikkaa huuhteluaineen sijasta
  Myös huuhteluaine kerääntyy pesukoneeseen toisin kuin pyykkietikka. Pyykkietikkaa löytyy sekä tuoksullisena että tuoksuttomana. Etikalla on hajuja neutraloiva vaikutus, joten käytä sitä pyykin pesussa estääksesi pahaa hajua.

Kuva M W Pixabaystä

Jaa nämä vinkit pyykin pesuun kavereillesiki, jotta hekin välttyvät pahanhajuiselta pyykiltä!