No nyt on tässä kaasugrilli tyyliin ”naapurit kalpeaksi kateudesta” ja Jutilan sanoin ”ny rillataan”. Style RST kaasugrilli on Grillikauppa.com kaupan, ei varmasti lippulaiva, vaan pelottavan suuri kesäkeittiö, aivan itsessään. Kaasugrilli Style RST, mistähän muuten tuo loppukirjaimien yhdistelmä kertoo, mutta Style tarkoittaa tyyliä ja sen minä ymmärrän. Tässä on. Katso strategiset mitat ja muut speksit Grillikauppa.com sivulta.

unnamed6

Luen itseni siihen keskiluokkaan, joka tykkää siitä kun saa laittaa ruokaa ulkona, nauttia kesästä niin tyypillisesti grillin ja muutaman makkaran kanssa ja vielä kun oikein alemme ”leuhottelemaan” , niin heitellään pihviä grilliin. Muutama juoma kaveriksi ja kesäfiilis on siinä. Tässä iso vinkki niille, kuka haluaa tehdä sen tyylillä ja kunnolla. Pakkaus on pelottavan iso. Painoa noin 55 kiloa. Vaatii hetken, ennen kuin rohkenee aukaista paketin. Kauan minulla menee aikaa ja kuinka saan, ilman isompia ”käämin palamisia” grillin kokoon. Saatat yllättyä, kuten itsekin.

Kaikki on ajateltu aivan loppuun asti. Homma toimii näin: Avaa pakkaus, pura, liitä, käännä ruuvia, kiristä, liitä, nosta seuraava, kiristä jne. Grilli on tukevasti pystyssä. Ohjeet grillin kasaamiseen sekä kunnolliset, todella tärkeät huolto- ja käyttöohjeet on mietitty loppuun asti. Esipoltto on tärkeätä tehdä, kuten kaikissa kaasugrilleissä. Voit harjoitella samalla säätönuppien käyttöä ja pääset nopeasti tuntumaan liekin suuruudesta.

WP_20150517_21_16_58_Pro

Itse grilli toimii kuin hyvä ruoka ja juoma. Tasainen lämpö on kauttaaltaan, kun kansi on kiinni. Pienen harjoittelun jälkeen tämä on kuin uuni. Valurautarautaritilä ja valurautaparila on jaolla puolet ja puolet. Parilassa on se ”rosoinen puoli” ja tasainen, mikä on hyvä asia. Rasvasuojat polttimille on helposti puhdistettavissa. Sivukeitin. Hienosti tässäkin mallissa kannen alla. Laskutila on hieno lisä. Kansi toimii myös tuulensuojana. Lisäksi kääntyvät ja helposti liikuteltavat pyörät auttavat grillin liikuttelemista. Jotenkin vaan pidän siitä, kun sivukeitin toimii kuin kaasuliesi sisätiloissa. Tämä toimii.

Kasaamisen helppouden, hienon ulkonäön ja vielä ison grillausalan myötä, tässä on mielestäni grilli, mitä kannattaa harkita. Hinta nousee äkkiseltään kuultuna sarjaan ”oletko tosissasi?” Järkevämmin asiaa mietittyä, grillin laatu, takuu, ulkonäkö sekä loppuun asti mietityt yksityiskohdat kaatavat tämän ajatuksen. Kaasugrilli on kuitenkin pidemmän ajan sijoitus. Korkoa Style RST ei sijoitukselle kauheasti maksa, mutta elämyksestä ja kokemuksesta sitä tulee sitäkin enemmän. Oikein huollettuna ei huono hankinta. Käytännössä näen, että tyylikäs ulkokeittiö. Ottaisin pihalleni.

Miksi tyylikäs on myös vaikea pitää tyylikkäänä, helposti ja vaivattomasti? Tämä niin yleinen keittiössä olevien kodinkoneiden ”rosteri”, ruostumattomasta teräksestä tehty pinta on mielestäni vaikea pitää puhtaana. Tottumiskysymys ehdottomasti. Aina vain ei ehdi sekä grillaamisessa et pysty rasvajälkiä ehkäisemään. Tämä grilli vaatii jatkuvasti kostean mikrokuituliinan pyyhkäisyn, kun tahra ja sormet osuvat pintaan. Lämpö tekee tehtävänsä ja on paha puhdistaa seuraavana päivänä, kun rasvat ja tahrat ovat palaneet kiinni. Ei iso ongelma, mutta jos tyyli pitää säilyttää. Kaasupullon saat hienosti kiinni jämäköiden magneettilukkojen avulla suljettavien ovien taakse. Tilaa on säilyttää grillausvälineet piilossa.

unnamed4

Käytin grillissä käytännössä kaikkea, mitä grillaamiseen kuuluu. Pidin lopputuloksesta, pienen harjoittelun jälkeen. Säätönupit vaan tottelevat hienosti ja ovat jämäkät käyttää. Tässä grillissä, muiden lisäksi onnistui naudan sisäfilepihvin lisukkeeksi, aivan loistavat grillatut purjosipulit. Leek-Tori ja lisukkeeksi raikas salaatti. Suosittelen. Hieman aasialaista twistiä kunnon lihan päälle, maulla. Resepti löytyy → TÄÄLTÄ.

 

Tilaa Style RST kaasugrilli tarjoushintaan: TÄSTÄ

Vertaile Grillikauppa.comin kaasugrillejä: TÄÄLLÄ

Tsekkaa kuvan ”Leek-Tori” herkkuresepti: TÄÄLTÄ

Teksti ja kuva: Timo Sankala / Habanero Kitchen

 

Style RST - sisaltokuva 01Style RST - sisaltokuva 02Style RST - sisaltokuva 03