Tähän vuodenaikaan monet suomalaiset turvautuvat vitamiinilisiin energian ja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Vaikka markkinointi lupaa vitamiinien ja ravintolisien tuovan energiaa ja terveyttä, todellisuudessa suurimmalle osalle suomalaisista riittäisi pelkästään D-vitamiinilisä. Ylenmääräinen vitamiinien saanti voi itse asiassa olla terveydelle haitallista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen selvityksen mukaan suurin osa suomalaisista käyttää ravintolisiä, mutta nämä eivät korvaa terveellistä ruokavaliota. Usein vitamiinilisiä käyttävät jo terveellisesti syövät ihmiset, jotka eivät välttämättä tarvitse niitä.

Kaikille D-vitamiinia purkista pimeään vuodenaikaan

Erityisesti D-vitamiinilisää suositellaan lähes kaikille suomalaisille, sillä se on tärkeä luuston terveydelle ja immuunipuolustukselle. D-vitamiinin puutos voi johtaa useisiin sairauksiin. Suomessa D-vitamiinin saanti on haasteellista pimeään vuodenaikaan, sillä sen muodostuminen iholla lakkaa auringonvalon puutteen vuoksi. Lisäksi harva saa ravinnostaan riittävästi D-vitamiinia, vaikka sitä saa kalasta ja maitotuotteista, joihin sitä on lisätty.

Lähde: MTV Uutiset

Jaa tämä vitamiinivinkki ystävillesikin!