Suolistokaasut kuriin näillä ruoilla!

Mitä enemmän kehosi joutuu tekemään töitä ruoan sulattamiseksi, sitä enemmän ruoasta tyypillisesti vapautuu myös kaasua suolistoosi. Kuitupitoinen ruoka on monella tapaa hyvää terveydellesi, mutta sen miinuspuolena on suolistokaasujen muodostuminen. Toinen suolistokaasuja muodostava aine on rasva.

Nämä neljä ruokaa ovat helppoja vatsallesi, joten ne ovat hyvä valinta suolistovaivoista kärsiville silloin kun mölyt täytyy pitää mahassa.

4 ruokaa, jotka ehkäisevät ilmavaivoja:

1. Grillattu tai uunissa paistettu kana

Kana on erittäin proteiinipitoista ja vähärasvaista, joten se ei ole erityisen vaikeaa prosessoitavaa vatsallesi. Jätä kuitenkin rasvaiset kastikkeet pois. Tsekkaa täältä kanareseptejä.

2. Kananmunat

”Söin munakasta ja nyt pierettää!” – tällaista lausetta tuskin olet koskaan kuullut. Se johtuu siitä, että kananmunat ovat erittäin helppoa prosessoitavaa herkimmällekin vatsalle. Tsekkaa täältä kananmunaherkkuja.

3. Uuniperunat

Uuniperunassa tärkeintä on se mitä siinä ei ole: rasvaa. Tsekkaa täältä miten saat uuniperunasta eniten makua irti.

4. Cream cracker -keksit

Jos haluat jotain vatsallesi helppoa naposteltavaa, valitse cream cracker -keksit! Ne ovat hyvä valinta siksi, että niissä ei ole juuri muuta kuin vehnäjauhoa. Erityisen terveellistä purtavaa ne eivät ole, mutta niiden avulla voit selvitä kunnialla cocktailkutsuistasi.

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Womens Health Magazine