Helpota elämääsi keittiössä!

Household Hacker on Youtube-käyttäjä joka on erikoistunut life hackeihin eli pieniin nikseihin, jotka helpottavat elämää. Eräänlainen Amerikan Niksi-Pirkka siis. Olemme aiemmin julkaisseet Life Hackerilta näppäriä vinkkejä mm. viinipullon avaamiseen, erikoisiin kananmunakuviointeihin sekä etikan ja alumiinifolion käyttöön.

Nyt ovat vuorossa keittiöniksit. Niksit löydät oheiselta videolta ja suomennettuna alta. Nappaa siis paistinpannu käteesi ja valmistaudu tajunnanräjäyttäviin vinkkeihin!

Videolla käsitellään seuraavia:

  1. Eikö purkki meinaa aueta? Liimaa ilmastointiteippiä korkin reunaan, noin puolen korkin leveydeltä. Kiskaise teipistä ja korkki aukeaa.
  2. Hajosiko kastelukannu etkä viitsisi ostaa uutta? Muuta tiivistemehupullo (tai vastaava) kastelukannuksi pohkomalla parisen kymmentä reikää korkkiin.
  3. Tee gourmet-kananmunaa leikkaamalla isosta sipulista pari rengasta ja paistamalla kananmuna niiden sisällä. Näin saat täydellisen pyöreät, sirot munat.
  4. Saat pidettyä keksit pidempään pehmeinä ja ”tuoreina” laittamalla tuoreen paahtoleivän siivun keksilaatikkoon. Leipä vapauttaa hiljalleen kosteuttaa pakkaukseen, minkä ansiosta keksit pysyvät maistuvan pehmeinä.
  5. Eivätkö pavut tai muut säilykkeet meinaa tulla ulos tölkistään? Puhkaise muutama reikä puukolla tölkin pohjaan – pavut ropisevat pannulle kuin taikaiskusta!
  6. Banaanin kuoren sisäosa toimii ilmeisesti hyvänä kengänkiillotusaineena. Kokeile ja kerro meille miten niksi toimi Facebook-sivuillamme!
  7. Kiedo paistinlastan varren ympärille alumiinifoliota, sitten kiepaise alumiinifoliota myös paistinpannun varren ja lastan ympäri. Näin saat lastalle pidikkeen johon voit pujottaa sen – ei enää lastan etsimistä tai kastikkeen tahrimia tiskipöytiä.
  8. Paista pizzaviipale paistinpannulla ilman rasvaa – näin saat sen lämmitettyä lähes yhä hyväksi kuin se tuoreena oli. (Lue täältä lisää)
  9. Haluatko valmistaa isomman erän keitettyjä munia kerralla? Lämmitä uunisi 160-asteiseksi ja laita munat uuniin uunipellillä n. puoleksi tunniksi. Laita tämän jälkeen munat kylmään veteen hetkeksi. Näin kokkailit muna-aamiaiset itsellesi koko viikoksi!
  10. Saat leikattua leivän litistämättä sitä kun käännät koko leivän ylösalaisin. Veitsi uppoaa paremmin pohjaan joka on hieman kovempi ja tiiviimpi kuin päällipuoli. Pidä myös veitsesi terävänä.

Katso video yllä!

Lähde: Household Hacker

Katso myös:

Lisää vinkkejä

Lisää Household Hackeria