Etikka on monikäyttöinen hapan neste, jolle löytyy mitä moninaisempia käyttötarkoituksia myös keittiön ulkopuolella.

Etikkaa valmistetaan hapattamalla väkiviinaa tai viiniä, ja se käy niin salaatinkastikkeisiin, säilykkeisiin kuin kalkkitahrojenkin puhdistukseen. Lue alta kymmenen HouseholdHackerin keksimää vinkkiä etikan käyttöön!

Näin näppärästi etikkaa voi myös käyttää:

  1. Onko viemäri tukossa? Kaada noin desilitra ruokasoodaa viemäriin, sitten desilitra etikkaa perään. Pese vaahdot pois – viemäri on taas auki!
  2. Jäikö tarrasta jälki? Ruiskuta siihen väkiviinaetikkaa, anna vaikuttaa muutaman sekunnin ajan ja pyyhi jäljet pois.
  3. Haiseeko roskakorisi kaatopaikalta? Kostuta paahtoleipää etikalla, laita leipä roskakoriin ja anna olla siellä yön yli. Ota leipä pois aamulla – hajut ovat poissa!
  4. Säästä rahaa valmistamalla oma yleispuhdistussumute. Kaada spraypulloon 1/3 väkiviinaetikkaa ja 2/3 vettä sekä pieni loraus astianpesuainetta. Sekoita lopuksi.
  5. Nappaa hedelmäkärpäset täyttämällä lasi puolilleen omenaviinietikkaa. Peitä lasi muovikelmulla ja puhko siihen muutama pieni reikä. Kärpäset mönkivät sisään mutta eivät palaa.
  6. Onko paitasi ryppyinen? Täytä spraypullo 1/4 etikalla ja 3/4 vedellä. Suihkuta seosta paitaan ja anna paidan roikkua henkarissa hetken aikaa. Rypyt siloittuvat itsellään!
  7. Raapiiko kissa huonekaluja? Täytä spraypullo etikalla ja suihkuttele kohtia joita mirri tykkää raapia. Kissat vihaavat etikkaa, joten raapimisen luulisi loppuvan.
  8. Kukat säilyvät pidempään maljakossa kun maljakkoon lorauttaa hieman omenaviinietikkaa.
  9. Tahroja silmälaseissa tai aurinkolaseissa? Spreijaa vähän väkiviinaetikkaa linsseihin ja pyyhi!
  10. Onko paistinpannussasi pinttyneitä tahroja? Kaada pannulle 1 osa väkiviinaetikka ja 1 osa vettä. Anna seoksen kiehua liedellä viitisen minuuttia, ja pannu on taas puhdas.

Katso video yllä!

Lähde: HouseholdHacker

Katso myös:

Lisää Household Hacker -niksejä

Lisää keittiövinkkejä

Kommentit

kommenttia