Säilykkeet ovat käteviä ruokia kotiin kaappeihin säilöttäviksi. Ne säilyvät parhaimmissa tapauksissa todella pitkään ja kun kaupassa ei ole jaksanut käydä voi katsoa mitä kaapista löytyy. Säilykkeitä voi myös hyvin viedä mökille.

Täyssäilykkeet ovat metallitölkkeihin pakattuja elintarvikkeita, jotka on steriloitu kuumentamalla säilyke 120 asteeseen. Näin ollen kaikki bakteerit ovat kuolleet ja säilykkeet säilyvät syömäkelpoisina, jopa useita vuosia. Vaikka säilykkeen päivämäärä olisikin vanhentunut voit haistella sisältöä, joka voi täysin hyvin olla vielä syömäkelpoinen.

Lasipurkkeihin pakatut säilykkeet ovat taas puolisäilykkeitä ja ne on yleensä pastöroitu eli kuumennettu 71-74 asteisiksi. Nämä tuotteet säilyvät pitkään, mutta ei niin pitkään kuin täyssäilykkeet. Yleensä puolisäilykkeet säilyvät puolesta vuodesta vuoteen.

Kartonkisäilykkeet ovat siitä hyviä, että niistä liukenee vähemmän ainesosia säilykkeeseen kuin metallisista täyssäilykkeistä. Ne eivät kuitenkaan säily yhtä pitkään hyvänä. Niissä kannattaa kiinnittää enemmän huomiota viimeiseen käyttöpäivään.

Jaa vinkki säilykkeiden ystävälle!