Pekonista on terveydellistä hyötyäkin – ihan totta!

Tohtori Jennifer Gunter on penkonut läpi ison läjän tieteellisiä tutkimuksia – ja löytänyt meidän pekoninystävien iloksi kolme eri sairautta joihin pekoni tepsii! (ainakin osittain)

Näihin pekoni auttaa:

1. Nenäverenvuoto

Pekonia voi käyttää hengenvaarallisten ”tappajanenäverenvuotojen” tyrehdyttämiseen – siis sellaisten joissa verta tulvii aivan valtoimenaan. Pekonia yksinkertaistesti työnnetään sieraimiin. Ilmiö selittyy pekonin sisältämällä suolalla, joka typistää verisuonia ja vähentää näin verenvuotoa.

2. Parasiittien poistaminen

Pekonia voidaan käyttää hengenvaarallisten Dermatobia Hominis -loisten poistamiseen kehosta. Pekonin rasvaa käytetään syöttinä – loisetkin tykkäävät näet pekonista!

3. Syyhy

Muutaman muun lisäaineen kanssa sekoitettu pekonirasva on toiminut aikoinaan myös erittäin tehokkaana syyhynpoistomenetelmänä. Pekonirasvaa siis yksinkertaisesti sivellään syyhyävään kohtaan ihossa. Tutkimusten mukaan menetelmä on lähes yhtä tehokas kuin parhaat lääkesalvat!

Herkkusuu ei suosittele korvaamaan lääkkeitä pekonilla, mutta on kuitenkin hyvä tietää että tässä monien suosikkiraaka-aineessa on myös monia parantavia ainesosia.

Edellämainittujen vaivojen lisäksi pekoni parantaa myös tehokkaasti mm. näläntunteen. Katso täältä pekoniherkkuja.

Lähde: Thrillist / alkuperäislähde

Kommentit

kommenttia