Joko sinä käytät kookosöljyä?

Kookosöljyä pidettiin aikoinaan huonona ja epäterveellisenä, koska se on kovaa rasvaa – aivan kuten eläinrasvatkin. Nykytiedon valossa kookosöljy ei kuitenkaan olekaan epäterveellistä, vaan peräti jonkin sortin superfoodia!

Tässä viisi syytä miksi sinunkin kannattaa harkita kookosöljyn lisäämistä ruokavalioosi.

1. Lisää hyvän HDL-kolesterolin määrää veressä

Tutkimusten mukaan kookosöljy lisää hyvän HDL-kolsterolin määrää verenkierrossa. HDL-kolesteroli auttaa pitämään verisuonia tukkivan LDL-kolesterolin määrän pienenä.

2. Auttaa painonhallinnassa

Erään tutkimuksen mukaan kaksi ruokalusikallista kookosöljyä päivässä pitää vatsamakkarat loitolla! Kookosöljyn triglyseridi-rasvahappojen todettiin vähentävän koehenkilöiden vyötärölle kertyneen rasvan määrää.

3. Nopeuttaa haavojen paranemista

Tyydyttyneiden rasvahappojensa ansiosta kookosöljyllä on ominaisuus joka monilta muilta superterveellisinä pidetyiltä ruokaöljyiltä puuttuu: Se nopeuttaa haavojen paranemista. Voit sipaista kookosöljyä puhtaan haavan tai nirhaman päälle – kookosöljyn oksidoitumista ehkäisevät ominaisuudet suojaavat haavaa ja nopeuttavat paranemisprosessia. Kookosöljyssä on todettu myös bakteereita tappavia ominaisuuksia.

4. Ehkäisee ikääntymisen merkkejä

Antioksidantit ovat avainasemassa ikääntymisen merkkejä vastaan taisteltaessa, ja kookosöljyssä näyttää olevan juuri oikeassa suhteessa antioksidantteja tähän tehtävään.

5. Ehkäisee tulehdustiloja ja toimii jopa kipulääkkeenä

Eräiden tutkimusten mukaan kookosöljy näyttää alentavan tulehdusarvoja ja ehkäisevän jopa flunssaa ja kuumetta. Kookosöljyssä on havaittu myös kipua lievittäviä ominaisuuksia: Monet kroonisista säryistä kärsivät ihmiset ovat saaneet helpotusta kookosöljyn lisäämisestä ruokavalioonsa.

 

Katso myös:
Kookosöljyniksejä ja -tietoutta
Kookosherkkuja
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Daily Health Post

Kommentit

kommenttia