Coca-Colan sulavalinjainen pullo on epäilemättä maailman tunnetuin tuotepakkaus.

Pullon syntyhistoria

Vuonna 1915 Coca-Cola oli jo ylivoimaisesti markkinoiden menestyvin virvoitusjuoma. Sitä myytiin kuitenkin vielä alkuvuodesta 1915 tavanomaisissa, suoralinjaisissa lasipulloissa.

Coca-Colan johtajat huomasivat pian, että Coca-Colan menestys toi markkinoille myös paljon matkijoita: Cheracola, CocaNola, Take a Cola… Yhteistä kilpailijoiden colajuomille oli se että ne olivat usein ulkonäöltään ja nimeltäänkin hyvin samankaltaisia kuin Coca-Cola – tarkoituksena näytti olevan harhauttaa asiakkaita luulemaan että he ovat ostaneet aitoa Coca-Colaa.

Vastauksena kilpailijoiden nokittelulle Coca-Cola Company järjesti suunnittelukilpailun uuden lasipullopakkauksen luomiseksi. Kilpailussa etsittiin lasipullolle muotoa, joka erottaisi Coca-Colan kilpailijoista ja olisi niin tunnistettava, että yksittäisestä lasinsirustakin tunnistaisi pullon Coca-Colaksi.

Voittajapullo sai muotonsa kaakaopuun hedelmästä

Kilpailun voittajaksi selviytyi Root Glass Company -nimisen yhtiön suunnittelema pullo, jonka muotokieli oli lainattu kaakaopuun hedelmästä. Coca-Colan johtajat tykästyivät pullon kurvikkaisiin muotoihin, vaikka kaakao ei ole koskaan kuulunutkaan Coca-Colan raaka-aineisiin. Näin Coca-Colan ikoninen lasipullo siis sai muotonsa – eksoottisen kasvin hedelmästä.


Katso myös:
Lisää Coca-Cola-erikoisuuksia

Lähde: Aamulehti / CBS News

Kommentit

kommenttia