Kesäkeitto on monesti väärinymmärretty

Kesäkeitto jos mikä on ruokaa joka sopii täydellisesti juhannusviikkoon. Keitto on myös hyvää vastapainoa viikolle jos aikoo syödä paljon hieman raskaampia grilliruokia.

Vaikka et normaalisti pitäisi kesäkeitosta anna sille vielä yksi mahdollisuus ja kokeile valmistaa sitä näiden vinkkien avulla. 

Näitä tarvitset:

500 g varhaisperunoita

5 naattiporkkanaa

3 kesäsipulia

1 l herneenpalkoja

nippu retiisejä

1 pieni kukkakaali lehtineen

2 rkl voita

1 1/2 l vettä (tai hyvää kasvislientä)

2 dl kuohukermaa

1 tl suolaa

ripaus valkopippuria

125 g sinihomejuustoa

pieni kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa

Näin valmistat:

Pese perunat ja porkkanat, kumpiakaan ei tarvitse kuoria. Leikkaa porkkanat ronskeiksi lanteiksi ja leikkaa perunat puoliksi tai neljään osaan koosta riippuen.

Siivuta sipulit ja laita vihreät osat erilleen, ne tulevat keittoon viimeisenä. Riivi herneet paloistaan. Puolita retiisit. Leikkaa kukkakaalin nuput irti ja siivuta lehdet ja keskiosa. 

Sulata voi kattilassa. Kuullota sipulin valkoista osaa ja porkkanoita muutama minuutti kattilassa. Lisää vesi tai kasvisliemi ja kuumenna. Lisää sitten perunat. Keitä viitisen minuuttia.

Lisää kattilaan kukkakaalit lehtineen ja retiisit. Keitä, kunnes vihannekset ovat napakan kypsiä, runsaat viitisen minuuttia. Lisää lopuksi kerma, murennettu sinihomejuusto, sipulin varret, herneet, suola ja pippuri ja nosta kattila liedeltä. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Jaa keitto lautasille ja lisää päälle lehtipersilja. Syö heti.

Lähde: MTV / Kuva: Unsplash