Herkulliset kotimaiset omenat ovat täällä ja niitä ei kannata jättää keräämättä tai ostamatta kaupasta.

Kokosimme alapuolelle muutamia pointteja, joiden vuoksi omenoita kannattaa syödä. Ikivanha sanonta ”omena päivässä pitää lääkärin loitolla” ei siis ole täysin tuulesta temmattu.

  1. Ravintorikkaus: Omenat sisältävät runsaasti kuitua, erityisesti pektiiniä. Kuitu edistää ruoansulatusta, auttaa pitämään kylläisyyden tunteen yllä ja voi olla hyödyllinen suoliston terveydelle.
  2. Antioksidantit: Omenat sisältävät runsaasti antioksidantteja, kuten C-vitamiinia ja polyfenoleja. Nämä yhdisteet auttavat neutraloimaan vapaita radikaaleja kehossa, mikä voi auttaa suojaamaan soluja ja kudoksia vaurioilta.
  3. Sydän: Omenoiden nauttiminen voi olla hyväksi sydämellesi. Omenoiden sisältämä kuitu auttaa alentamaan kolesterolia ja säätelemään verensokeria. Lisäksi omenat sisältävät flavonoideja, jotka voivat edistää verenkiertoa ja alentaa verenpainetta.
  4. Painonhallinta: Omenat ovat suhteellisen vähäkalorisia ja niissä on runsaasti vettä. Lisäksi kuitu auttaa pitämään kylläisyyden tunteen yllä, mikä voi estää liiallista syömistä.
  5. Diabetes: Omenoiden kuitupitoisuus voi auttaa hallitsemaan verensokeria. Kuitu hidastaa sokerin imeytymistä ja voi auttaa tasoittamaan verensokerin heilahteluita.
  6. Ruokavalion monipuolisuus: Omenat ovat helppoja lisätä osaksi monipuolista ruokavaliota. Ne voidaan syödä sellaisenaan, lisätä salaatteihin, käyttää smoothieissa tai leipoa niistä terveellisiä herkkuja.
  7. Ihon terveys: Omenien sisältämät antioksidantit voivat edistää ihon terveyttä suojaten sitä vapailta radikaaleilta ja tukien kollageenituotantoa.

Muistathan myös, että yksilölliset terveys- ja ravitsemustarpeet voivat vaihdella, joten on aina hyvä keskustella lääkärin tai ravitsemusasiantuntijan kanssa, jos sinulla on erityisiä terveyskysymyksiä tai ruokavalioon liittyviä tavoitteita.

Jaa uutinen eteenpäin, jotta läheisesi muistavat popsia herkullisia omenoita!