Alkoholi kuuluu suurimman osan jouluun Suomessa.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto teetti tutkimuksen suomalaisten alkoholiasenteista. Tutkimukseen vastasi helmikuussa 1045 suomalaiskuluttajaa. Heistä 54 prosenttia kertoi, että jouluruokien kanssa tarjotaan olutta.

– Jouluruoka koostuu hyvinkin perinteisistä ruoista, ja olut on kuulunut suomalaiseen joulupöytään jo vuosisatojen ajan. Samoin lähiruoan suosiminen on noussut trendiksi, joten myös omalla paikkakunnalla tai maakunnassa valmistettu olut sopii niiden kanssa. Ratkaisevin valintakriteeri on kuitenkin oluttyyppi, joka sopii nimenomaan jouluna syötävien ruokien kanssa, kertoo Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Tuula Loikkanen.

kuva: Pixabay

Mitkä oluet maistuvat parhaiten?

Kinkun kanssa tutkimukseen vastaajat suosivat tummaa lageria (47 prosenttia vastaajista), mutta vaalea lager oli lähes yhtä suosittua (42 prosenttia vastaajista). Parhaiten vaalea lager sopii vastanneiden mielestä kalojen ja mädin kanssa.

Oluet näyttävät kuuluvan myös suomalaisten jälkiruokapöytään. Juustojen kanssa juodaan mieluiten Lageria, mutta myös Indian Pale Ale (IPA)- ja American Pale Ale (APA) -tyyppiset oluet sopivat. Suklaanystävän valinnat ovat portteri tai stout.

Kuluttajille maistuu hyvin kotimaiset oluet, sekä myös alkoholittomat oluet ovat nostaneet suosiotaan.

Jaa oluenystäville!