Saatoit yllättyä, kun vilkaisit otsikkoa – se olikin tämän Torontossa sijaitsevan ravintolan tarkoitus.

Ravintolan nimi on ”June’s Eatery” ja jokainen siellä työskentelevä kokki sairastaa HIV:tä eli HI-virusta. Tempauksen tehtävänä on kuitenkin todistaa, että HIV ei tartu niin helposti kuin yleisesti ottaen luullaan.

HI-virusta kantavat kokit eivät ole pysyvästi töissä, tempauksen tarkoituksena on herättää huomiota ja keskustelua HI-virukseen liittyvistä ennakkoluuloista.

”Ajattele, voit saada HIV:in ruoasta?!”– Ravintola haluaa kumota tämänkaltaiset väittämät, jotka ovat täysin naurettavia.

Tapahtuman järjesti Casey House -niminen sairaala, joka tukee, hoitaa ja auttaa HIV/AIDS potilaita. Sairaalan tehtävänä on poistaa HI-virukseen liittyviä uskomuksia ja myyttejä.

Kuinka HIV leviää?

HIV voi levitä ainoastaan seksin, neulojen, imetyksen (todella harvoin), suuseksin ja verensiirron myötä. Harvinaisissa tapauksissa toisiaan intohimoisesti suudelleet ihmiset ovat voineet saada viruksen veren välityksellä (olettaen, että molemmat ovat saaneet suuhunsa haavan).

HIV ei tartu syljen välityksellä, joten sitä ei voi olla ruoassa. Virus ei tartu, vaikka sitä olisi sinun ruoassa – se ei voi levitä ruoansulatuksen kautta.

Alla video kokeista, jotka osallistuivat tähän mielenkiintoiseen tempaukseen!

Casey House

@caseyhouseTO
Our awesome volunteers working their magic in the kitchen. Second course coming right up #SmashStigma

Auta levittämään tärkeää tietoa ja jaa tämä artikkeli Facebookissa!

Lähde: Foodbeast.com