Energiajuomat eivät ole koskaan aikaisemmin olleet niin helposti saatavilla ja suosittuja kuin tänä päivänä.

Joissakin kofeiinia sisältävissä energiajuomissa lukee ettei niitä tulisi sekoittaa alkoholin kanssa, muttei läheskään kaikissa. Energiajuomat maistuvat valitettavan hyvältä alkoholin kanssa, sillä juomien voimakas maku peittää helposti alkoholin ja tarkemmin sanottuna viinan maun.

Energiajuomia ei tulisi sekoittaa alkoholin kanssa ja joudumme nyt kertomaan traagisen esimerkin, joka tapahtui 15-vuotiaalle Australiassa.

(Kuvassa esiintyvä henkilö ei liity tapaukseen)

Oli perjantai, kun 15-vuotias teini löydettiin tajuttomana Sydneyn lähellä järjestetyistä bileistä, The Herald Sun uutisoi. Tyttö kuljetettiin lähimpään lastensairaalaan, jossa huomattiin että hänen veressään oli suuri määrä alkoholia.

Poliisi tajuaa mitä on tapahtunut, kun pullo löytyy

Poliisi oli löytänyt tytön pullon, joka sisälsi alkoholin ja energiajuoman sekoitusta. Juoma sisälsi suuren määrän kofeiinia ja guaranaa.

Kuoli kolmen päivän hoidon jälkeen

Tyttö kuoli 3 päivää sen jälkeen, kun hänet oltiin kuljetettu sairaalaan. Poliisin mukaan syynä on drinkkiresepti, jonka tyttö oli löytänyt netistä.

– En voi painottaa tarpeeksi alaikäisten alkoholinkäyttöön liittyviä riskejä. Meidän ohjeemme on: älä vaaranna terveyttäsi kokeilemalla netistä löytyviä ohjeita, Rob Critchlow kertoo The Herald Sun -lehdelle.

Alaikäisten ei tulisi juoda alkoholia, sillä he eivät ole tietoisia sen aiheuttamista riskitekijöistä. Jaa juttu, jotta aikuiset muistaisivat pitää lapsilleen puhuttelun energiajuomiin liittyvistä riskitekijöistä!

Lähde: Heraldsun.au