Pizza on epäilemättä tunnetuin tuote mitä Italiasta on ikinä maailmalle levinnyt.

Aikojen saatossa pizzat ovat myös muovautuneet varsin eri näköisiksi kuin millaisilta ne aikoinaan Italiasta maailmalle lähtiessään näyttivät. Toki myös italialaisten itsensä maku on aikojen saatossa muuttunut.

Huffington Post selvitti, millaisin päällisin italialaiset nykyään pizzansa tilaavat.

Näistä italialaiset pitävät pizzassaan:

Anjovis

Italialaiset tilaavat pizzansa yleensä päällystettyinä valkoisilla anjoviksilla ruskeiden sijaan. Valkoiset anjovikset ovat hieman kalliimpia ja miedomman makuisia. Anjovispizzansa italialaiset syövät usein melko minimalistiseen tyyliin: Muita päällisiä ovat vain tomaattipyree, oregano ja valkosipuli.

Rucola

Rucola ja muut salaatinlehdet ovat ainoita raakoja vihanneksia mitä italialaispizzojen päällä näkee. Rucola on italiassa hyvin suosittu pizzanpäällinen, ja sitä näkee niin kala- kuin lihapizzojen päälle ripoteltuna.

Prosciutto ja muut lihavalmisteet

Prosciutton lisäksi italialaiset suosivat soppressata-nimistä kuivaa salamia ja mortadella-makkaraa.

Mozzarella

Mozzarella on vakioraaka-aine italialaisissa pizzoissa. Tavallisen mozzarellan lisäksi mozzarella di bufala (”buffalo mozzarella”) on suosittu juustovalinta. Buffalo mozzarella on kermaisempi ja voimakasmakuisempi kuin tavallinen mozzarella.

Ohuet perunaviipaleet

Ohuita perunaviipaleita, rosmariinia, oliiviöljyä ja merisuolaa. Ei siis tomaattia, eikä välttämättä edes mozzarellaa! Tämä pizza on suosittu erikoisuus Rooman Campo de Fiori -torilla.

 

Lähde: Huffington Post

 

Katso myös:

Lisää pizzareseptejä ja -juttuja

Kommentit

kommenttia