Kahvi kuuluu olennaisena osana suomalaisten juhlaan sekä arkeen. Meillä rakastetaan kahvia niin paljon, ettei yhdessäkään toisessa maassa kuluteta kahvia siihen tahtiin kuin meillä Suomessa.

Kahvin ystävät tietävät varmasti miltä maistuu liian vahva tai liian mieto kahvi. Oikea määrä kahvia keittäessä on toki makuasia, mutta muutamia yleisluontoisia asioita kannattaa ottaa huomioon.

Paulig ohjeistaa, että yhdestä kahvipaketista saa 65 kupillista kahvia. Ja yhtä kahvikupillista kohden tarvitaan yksi mitallinen kahvinpuruja. Toki asian voi oppia tekemään myös silmämääräisesti, mutta tasaisen hyvän lopputuloksen saamiseksi suositellaan käytettäväksi kahvimittaa.

Tätä eivät monet tiedä, mutta kahvi tulisi aina sekoittaa lusikalla ennen tarjoilua. Nimittäin suurin osa kahvin aromeista irtoaa suodatuksen alussa ja näin ollen kahvi on vahvempaa pannun pohjalla. 

On myös hyvä muistaa, että kahvi säilyy tarjoilu kelpoisena pannussa puoli tuntia. Sen jälkeen kahvi tulisi siirtää termospulloon jos sen haluaa säilyvän tuoreen makuisena.

Jaa vinkit ystävällesi kenelle on tulossa juhlat kesällä!