Sitruuna on herkullisen makunsa lisäksi myös erinomainen terveystuote!

Pohjoismaissa asuvat ihmiset odottavat tulevaa kesää luonnollisesti innoissaan. Saatatkin jo haaveilla hetkestä, jolloin saat laittaa sandaalit tai varvastossut jalkaasi ja kävellä ulos. Kesällä ulkona saattaa olla jo kuumaa ja aurinkoista, mutta talvi on jättänyt jälkeensä kuivat ja haljenneet kantapäät.

Saatat tämän seurauksena rientää kauppaan ja ostaa läjän erilaisia kosmetiikkavoiteita, joilla hoidat jalkapohjiasi. Niiden vaikutus on yleensä valitettavasti vain pinnallinen, jonka vuoksi ne eivät korjaa suurempia pidemmällä aikavälillä syntyneitä vaurioita.

Ei ole kuitenkaan syytä huoleen, sillä on olemassa keino, jolla saat kantapääsi voimaan paremmin kuin koskaan. Tämä luonnollinen tuote on myös huomattavasti halvempi kuin kalliit kosmetiikkaliikkeissä myytävät voiteet. Saatat nyt ajatella jotain kummallisia aineita, mutta kyseessä on niinkin arkipäiväinen hedelmä kuin sitruuna. Sinun tulee vain irroittaa sitruunankuori ja asettaa ne kantapäidesi päälle yöksi.

Two yellow lemons on a background of lemon trees in garden.

Miksi sitruuna?

Sitruuna sisältää paljon sitruunahappoa, jolla on kosteuttava ja uusien solujen kasvamista stimuloiva efekti. Kantapäidesi pinnalla näkyvät ihosolut ovat kuolleita ja uudet ihosolut syntyvät ihosi alla, jonka jälkeen ne joutuvat kulkemaan useiden kerrosten läpi, päästäkseen pinnalle. Jalkasi myös kasvattavat kantapäihin kuolleen ihokerroksen, joka suojaa sinua kävelyn, juoksun tai muiden urheilusuoritusten aikana.

Sitruunankuori on tässä tilanteessa mainio valinta, sillä se auttaa sinua pääsemään eroon kuolleista soluista ja samalla se stimuloi uusien solujen kasvua. Ei ole siis ihme, että sitruunahappoa käytetään useissa kosmetiikkatuotteissa.

Toimi näin:

Leikkaa sitruuna puoliksi ja purista mehut pois. Aseta molemmat sitruunan puolikkaat kantapäidesi päälle ja pue yllesi puhtaat sukat. Tämän jälkeen voit mennä hyvillä mielin nukkumaan ja herätä aamulla pehmeiden ja hyvinvoivien kantapäiden kanssa. Toista sama prosessi niin usein kuin haluat ja voit käyttää samaa sitruunankuorta muutaman kerran peräkkäin.

Samalla on hyvä myös pitää mielessä, että sitruunankuori vähentää tulehduksia ja lievittää kipua. Lisäksi se puhdistaa ihoasi, ehkäisee aknea ja jopa ryppyjen muodostumista. Älä siis epäröi ostaa sitruunoita vaikka hieman reilumminkin, mikäli näet kaupassa hyvän tarjouksen!

Jaa tämä artikkeli ystävällesi, joka on valitellut kuivista ja haljenneista kantapäistä. Luonnolliset vaihtoehdot kalliiden voiteiden sijasta ovat aina kokeilemisen arvoisia!

Kommentit

kommenttia