Inkivääri on yksi terveellisimmistä kasveista – se voi auttaa kehoasi monin tavoin.

Inkivääriä on käytetty ruoanlaittoon ja sairauksien hoitoon jo vuosisatojen ajan. Inkivääri sisältää voimakkaita antioksidantteja ja sillä on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia – tämän vuoksi sitä käytetään eniten kotona nuhan ja flunssan ehkäisyyn sekä hoitoon.

Kaikkien ei kuitenkaan tulisi syödä inkivääriä.

Inkiväärin juuri sisältää shogaolia ja gingerolia, jotka ovat kohtuullisesti nautittuina todella terveellisiä. Liiallisesti nautittuna ne voivat kuitenkin aiheuttaa ongelmia maksan toiminnalle.

On olemassa tiettyjä riskiryhmiä, joiden tulisi olla erityisen varovaisia inkiväärin kanssa. Katso alapuolelta, kuulutko sinä riskiryhmään.

Raw Organic Ginger Root

1. Veriongelmat

Inkivääri tehostaa verenkiertoa kehossasi, jonka vuoksi se voi lievittää korkeaa verenpainetta ja lihaskipua.

Älä kuitenkaan syö inkivääriä, jos sinulla on verenvuoto- tai sappikivitauti. Inkivääri voi suurissa määrin nautittuna aiheuttaa lisää verenvuotoja ja toimia verenpainelääkkeitä vastaan.

2. Jos syöt varfariinia

Varfariinin ympärillä liikkuu paljon keskustelua siitä, mitä lääkityksen aikana voi syödä ja mitä tulisi välttää.

Runsaasti K-vitamiinia sisältäviä tuotteita tulisi välttää, sillä ne toimivat vafariinin verta ohentavaa vaikutusta vastaan.

Muistathan olla yhteydessä lääkäriin, jos et ole varma siitä, tulisiko sinun syödä inkivääriä.

3. Raskauden aikana

Olet ehkä kuullut, että inkivääri voi aiheuttaa keskenmenoja? Tällaisia uutisia tulee ilmi silloin tällöin – tieteellisesti inkiväärin vaikutusta keskenmenoihin ei olla kuitenkaan voitu todistaa.

Liikaa inkiväärin nauttimista tulisi kuitenkin välttää raskauden aikana.

Inkiväärin sisältämät kemialliset yhdisteet voivat vahingoittaa sikiön kehitystä ja aiheuttaa solukuolemia.

Tutkimukset ovat osoittaneet kuinka inkivääri voi vaikuttaa eläinten kohtuun, jonka vuoksi sitä ei suositella myöskään raskaana oleville naisille.

4. Jos kärsit närästyksestä

Inkivääriä ei kannata nauttia närästyksen aikana tai sen jälkeen.

Inkivääriä ei myöskään kannata syödä paljoa, maksimissaan 2-4 grammaa päivässä – tätä enemmän nautitut määrät aiheuttavat närästystä.

5. Alipaino

Inkiväärin on todettu tehostavan ruoansulatusta. Alipainoisten ihmisten tulisi siksi nauttia inkivääriä varovaisesti.

Columbia Universityn tekemän tutkimuksen mukaan aterian aikana nautittu inkivääri auttoi ihmisiä polttamaan muutamaan kalorin enemmän sekä tuntemaan itsensä kylläiseksi.

6. Inkivääri ja diabetes

Tutkimukset ovat osoittaneet, että inkivääri voi olla hyväksi diabetesta vastaan. Silti ihmisiä suositellaan olemaan varovaisia sen nauttimisessa, Healthline -sivusto kirjoittaa.

Inkiväärin vaikutuksista on hyvä olla tietoinen ennen kuin sitä alkaa nauttimaan säännöllisesti. Keskustele asiasta siis lääkärisi kanssa.

Inkivääriä ei tulisi syödä enempää kuin 4 grammaa päivässä. Komplikaatiot ja ongelmat ovat harvinaisia, mutta se voi kuitenkin suurissa määrin nautittuna aiheuttaa närästystä, ripulia ja vatsakipuja.

Toivottavasti näistä tiedoista oli apua! Neuvo ystäviäsi ja jaa tieto Facebookissa!

Katso myös: Näin hankit itsellesi loputtoman inkiväärisadon kotonasi!