Jos nämä arvokkaat grillivinkit eivät ole vielä sinulle tuttuja, niitä kannattaa kokeilla viimeistään nyt.

Grillaamiseen liittyy varmasti jokaiselle paljon hyviä muistoja. Lämpimät kesäillat eivät olisi niin erityisiä ilman herkullista grilliruokaa. Grilli-iltoihin kuuluu oleellisesti myös hyvä seura ja rento tunnelma. Se mitä emme yleensä muistele mielellään on kuinka hankalaa ja turhauttavaa grillin puhdistaminen on. Lisäksi joskus hyvätkin grilliherkut saattavat epäonnistua, jos tekniikka ei ole kohdillaan. Nämä hyödylliset vinkit tulevat varmasti tarpeeseen tulevan grillikesän aikana.

1. Puhdista grillin ritilät alumiinifoliolla

Screenshot_2017-05-18_at_18_10_43
Kuvakaappaus: Youtube / Howdini

Kalliiden puhdistusvälineiden ja kemikaalien sijasta voit puhdistaa grillin ritilät nopeasti ja tehokkaasti alumiinifoliolla. Käytä tätä tekniikkaa grillaamisen jälkeen, kun ritilä on vielä kuuma. Kääri alumiinifoliosta pallo ja raaputa pinta puhtaaksi.

2. Puhdista pinttynyt lika sipulin puolikkaalla

Screenshot_2017-05-18_at_18_18_47
Kuvakaappaus: Youtube / Howdini

Pinttynyt lika on hankala puhdistaa jopa puhdistusaineilla, mutta vanha kunnon sipuli hoitaa homman kotiin. Tartu sipuliin grillipihdeillä ja hinkkaa puhtaaksi silloin, kun se on vielä kuuma.

3. Tarkista kaasusäiliön tilavuus kuumalla vedellä

Screenshot_2017-05-18_at_18_21_43
Kuvakaappaus: Youtube / Howdini

Jos sinulla on kaasugrilli, eikä kaasusäiliössä ole tilavuusmittaria – tämä vinkki on sinulle. Et varmasti halua, että kaasu loppuu kesken kun kaikki herkut ovat vielä paistumassa grillillä. Kallista kaasusäiliötä hieman ja kaada kuumaa vettä kanisterin kylkeen. Aseta kanisteri takaisin suoraksi ja kokeile kämmenellä sen pintaa. Pinta tuntuu kylmältä siitä kohtaa, jossa on kaasua ja lämpimältä siinä kohtaa jossa sitä ei ole. Jos koko kanisteri lämpeää, kaasu on luultavasti loppunut.

4. Käytä sitruunoita ehkäisemään kalan tarttumista paistopintaan

Screenshot_2017-05-18_at_18_24_43
Kuvakaappaus: Youtube / Howdini

Grillattu kala on yksi parhaimmista kesäherkuista. Sen valmistus on usein kuitenkin hankalaa, sillä kala tarttuu helposti grilliin kiinni. Tällä fiksulla vinkillä estät kalan tarttumisen ja tuot siihen samalla raikkaan sitruunaisen maun. Aseta sitruunaviipaleet grillille ja kala niiden päälle. Voit halutessasi myös lisätä mausteita sitruunaviipaleiden päälle tuomaan makua.

5. Tee hampurilaispihveistä mureampia

Screenshot_2017-05-18_at_18_30_19
Kuvakaappaus: Youtube / Howdini

Teet hampurilaispihveistä mureampia kun asetat pienen voilohkareen pinnalle niiden paistuessa. Jos haluat terveellisemmän vaihtoehdon, voit tehdä saman tempun pienellä jääpalalla.

6. Tee grillivartaista kestävämpiä

Screenshot_2017-05-18_at_18_34_04
Kuvakaappaus: Youtube / Howdini

Puutikut ovat oleellinen väline kun grillaat herkullisia vartaita. Puutikut ovat kuitenkin hieman hankalia, sillä ne voivat syttyä palamaan. Anna puutikkujen olla vedessä 15-20 minuttia ennen kuin kokoat vartaat. Saat parhaimman tuloksen, kun käytät kahta puutikkua yhden vartaan tekemiseen. Näin ehkäiset ruokapalojen tippumista ja hajoamista.

Jaa tämä artikkeli kaikille ystävillesi, joiden uskot hyötyvän näistä vinkeistä tulevana kesänä.

Lähde: Youtube / Howdini