Sähkösavustin – hyvä lisäarvo kesä- tai talvikeittiöön. Itselläni ollut mielessä hankkia jo pidemmän aikaa. Kun kalaa tulee paljon syötyä ja lohta saa välillä kohtuullisen edullisesti marketeista, niin tämä on hyvä tapa valmistaa ruokaa. Ja kyllä se savun maku ja tuoksu vain lisäävät nälkää.

 

button

 

Aidolla puupolttoisella savustimella saa tehoja hieman enemmän, mutta se vaatii sen oman ”riittinsä”. Lisäksi täytyy huomioida, että et voi käyttää esim. kerrostalon parvekkeelle sellaista.

Sähkösavustin on periaatteessa varsin yksinkertainen putkilo. Vastus alla kuumentaa ja antaa leppälastuille tai muulle puurouheelle kuumuutta alta. Savustamisen kohde on ylempänä, ritilän ja alustan päällä. Näppärä, yksinkertainen periaate ja fiilis on tuoksuineen jotakuinkin sama kuin puupolttoisella.

 

Grillikauppa - sahkosavustin - artikkelikuva 02

 

Sähkösavustin on myös rakenteeltaan niin yksinkertainen, että sen saa kyllä kasattua ensimmäiseen käyttökertaan ihan jokainen, ilman turhia puristeluja. Allekirjoittanutkin onnistui, melkein ensimmäisellä. Muutama prikka meni väärään kohtaan, oli kuitenkin helposti korjattavissa. Hei, huomasin tässä myös että ne ”manuaalit” ohjekirjat on ihan hyvä lukea.

Muista, että pönttö kuumenee. Vaikka tukevasti seisoo neljällä jalalla, niin lämpöä heijastuu kummasti. Pidä siis etäällä ja kunnollinen turvaväli palaviin materiaaleihin. Kannattaa hankkia kunnolliset tarttuvat pihdit tai palon- ja kuumuutta kestävät rukkaset.

Sähkösavustin on kevyt käsitellä ja helppo pitää puhtaana. Yksi oikeasti hyvä vinkki on tehdä foliosta ritilän päälle pieni allas. Varaa kohtuullinen määrä foliota, taittele reunat joka suunnasta. Lisää kala, kasvikset, lihat folion päälle. Näin saat alustan, mihin mahdollinen neste valuu.

Tässä Grillikauppa.com sähkösavustimessa on pienet marginaalit savustamisesta irtoavalle nesteelle, mutta niin se on muissakin malleissa.

Käyttö on helppoa. Yksinkertaisuudessaan laita lastut purualustalle. Savustuspönttö turvalliseen paikkaan ja töpseli seinään. Savunmuodostus alkaa noin 5-10 minuutin kuluttua. Savustusaika kannattaa kokeilla ja muutamien käyttökertojen jälkeen saa hienosti tuntuman, onnistuneeseen savustamiseen.

 

Grillikauppa - sahkosavustin - artikkelikuva 03

 

button-1

 

Kasvikset vaativat aikaa tietenkin vähemmän, kalaruoka esim. lohi on valmista ja kypsää noin 45 minuuttia, plus. Liharuokiin, mikäli kypsennät myös uunissa enemmän. Digitaalisen paistomittarin lihaan onnistuu asettamaan hyvin kannen välistä.

Upea rosterinen putkilo. Tämä on oltava 365 vrk saatavilla. Sähkönkulutus ei saa haittaa käyttöä ja hankintaa. Lämmittää vastukset 1100 W voimalla. Helppo käyttää ja edullinen hankkia. Saat ruokaan ja aivan uutta makua sekä fiilistelyä kun savuntuoksussa laitat safkaa.

En sano mitään pahaa tästä. EN. Tämä on ollut niin kovassa käytössä. Alla olevasta linkistä löytyy muutama testiannos resepteineen.

 

button-2

 

Tutustu ja osta sähkösavustin edulliseen hintaan: TÄÄLTÄ

Teksti ja Kuvat: Timo Sankala / Habanero Kitchen

 

Grillikauppa - sahkosavustin - artikkelikuva 04