Ruoanlaitossa harjoitus tekee mestarin, tietyt periaatteet on kuitenkin hyvä tietää ja ymmärtää.

Alla olevat ruoat ovat sellaisia, jotka moni ihminen kypsentää ”väärin” tai toisin sanoen tavalla, jonka voisi tehdä paremminkin.

1. Munakoiso

Munakoiso

Munakoison voi kypsentää tavallisten vihannesten tapaan, mutta se ei kannata, sillä lopputulos on löysä ja vetinen. Munakoiso tulee suolata, jonka jälkeen se laitetaan siivilään kuivumaan. Tämän seurauksena ylimääräiset nesteet lähtevät pois vihanneksesta ja siitä saa helpommin rapean ja herkullisen.

2. Pasta

Älä kaada pastan kanssa keitettyä vettä lavuaariin. Säästä ainakin osa suolaa ja öljyä sisältävästä vedestä pastan kera kattilan pohjalle. Lisää tämän jälkeen kastike, jonka seurauksena se tarttuu paremmin kiinni pastaan ja maku on syvempi, sekä tasaisempi koko annoksen ajan.

3. Pihvi

Pihvipannulla

Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen valmistamista. Suolaa liha tuntia ennen kypsennystä. Paista lihan syyt umpeen pannulla, jonka jälkeen laita liha uuniin paistomittarin kanssa.

Anna tämän jälkeen lihalle loppusilaus paistinpannulla voin, valkosipulin ja yrttien kera. (älä kuumenna pannua liikaa, jotta valkosipuli ja yrtit eivät pala)

4. Munakokkeli

Tiesitkö, että munakokkeli ei tarvitse sekaansa vettä tai maitoa. Pelkistä kananmunista saa parhaan munakokkelin, jonka voi maustaa maun mukaan. Riko kananmunat juuri ennen kuin paistat munakokkelin, jotta saat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

5. Pakastevihannekset

Älä missään nimessä laita pakastevihanneksia mikroon, vaikka pakkauksessa niin neuvottaisiinkin. Kypsennä vihannekset mikron sijaan höyrykeittimessä, jolloin niiden koostumus ja maku säilyvät huomattavasti parempana.

6. Pekoni

Pekoni

Tämä kuulostaa yllättävältä, mutta pekonit tulisi laittaa heti kylmälle paistinpannulle. Tämän seurauksena rasva liukenee hitaammin, pekoneista tulee rapeampia ja vähemmän rasvaisia.

7. Kala

Kala tulisi kääntää pannulla vain kerran. Kun kala irtoaa helposti pannulta se on kääntövalmis. Liikaa käännelty kala hajoaa ja kaikki sen sisällä oleva maku ja mehukkuus karkaavat paistinpannulle.

8. Kalkkuna

Kalkkuna on usein sitkeää ja kuivaa, koska sen ei ole annettu sulaa rauhassa.

Kalkkunan tulee antaa sulaa 6 tuntia per puoli kiloa, joten 2 kg:n kalkkunan sulamisaika olisi noin 24 tuntia.

Lähde: Foodbeast.com