Jokaisen tulisi jossain vaiheessa elämäänsä työskennellä ravintolassa.

Tässä seitsemän syytä.

1. Opit tulemaan toimeen hankalienkin tyyppien kanssa

Ravintolassa joudut usein kuuntelemaan valitusta – ja jopa suoraa huutoa vasten kasvojasi. Sinun on tällaisissakin tilanteissa pidettävä hermosi kurissa, hymy kasvoillasi ja keksittävä eteen tulevaan ongelmaan ratkaisu.

2. Opit multitaskaajaksi

Ravintolassa joudut usein tekemään monia asioita samanaikaisesti, esimerkiksi ottamaan tilausta, kaatamaan vettä, neuvomaan reittiä wc:hen ja kuuntelemaan mitä allergioita asiakkaalla on. Kaikki tämä rasittaa aivoja juuri sopivasti ja pitää virkeänä.

3. Opit tervettä suhtautumista virheisiisi

Kaikki tekevät virheitä, myös ravintolatyöntekijät. Ei ole kuitenkaan maailmanloppu vaikka asiakkaan ohjaisikin väärään pöytään tai jos tilaus menisi pieleen. Opit pyytämään anteeksi ja yrittämään parhaasi asian korjaamiseksi.

4. Opit arvostamaan palveluammatissa työskenteleviä

Näet miten paljon työtä ravintolan pyörittäminen vaatii. Ymmärrät myös sen etteivät virheet ole yleensä yhden ihmisen syytä – tarjoilijalle huutaminen on täysin turhaa.

5. Opit jämptiyttä ja ahkeruutta

Jokainen ravintolassa työskennellyt tietää millaista tuskaa muille ravintolan työntekijöille tuottaa se jos yksi tyyppi on nukahtanut pommiin tai muuten vain laiskottelee. Ravintola opettaa säntillisyyttä ja ahkeruutta.

6. Opit tehokkuutta

Tehokas ravintolatyöntekijä ei juuri koskaan kävele ravintolan käytävillä tyhjin käsin. Jos et ole viemässä ruokaa, voit ainakin korjata pöydistä likaisia astioita. Ravintolassa työskennellessäsi kehityt jatkuvasti ja opit tekemään asioita tehokkaammin.

7. Opit tiimityöskentelyä

Harva ravintola-asiakas ymmärtää miten saumatonta tiimityöskentelyä onnistunut ravintolaillallinen vaatii. Ravintola on erinomainen paikka harjoittaa tiimityöskentelytaitojaan.

 

Katso myös:

Lisää tarjoilijoiden sielunelämää

 

Lähde: The Kitchn