Kaikkea ei aina kannata ostaa kaupasta. Tässä seitsemän helppoa vihannesta joiden kasvattaminen kotioloissa käy näppärästi.

1. Lehtikaali

Viimevuosien suosituin superfood on lehtikaali. Lehtikaalia on helppoa kasvattaa kotona, joten sitä ei tarvitse aina ostaa kaupasta kalliiseen kilohintaan. Voit käyttää lehtikaalia vaikkapa salaatissa tai valmistaa niistä lehtikaalisipsejä – katso ohjeet täältä.

2. Rucola

Myös trendikäs rucola kasvaa helposti ruukussa ikkunalaudalla. Kylvä siemenet ja muista kastella!
Katso myös rucolaherkkuja täältä.

3. Retiisi

Retiisi on kasvis jonka kasvattaminen onnistuu hieman heikommankin viherpeukalon omaavalta kotikokilta. Kylvä siemenet multaan noin sentin syvyyteen. Varo kastelemasta liikaa.

#radish #chopped

Kuva, jonka @joeferriso julkaisi

4. Tomaatit

Mikään ei maistu paremmalta kuin itse kasvatetut tomaatit salaatissa! Tomaatit ovat myös erinomaisen terveellisiä niiden sisältämän lykopeenin vuoksi.

Progress! #growyourfood #growingtomatoes

Kuva, jonka @elise_albrektsen julkaisi

5. Herneet

Herneitä saa muualtakin kuin kesätorilta – nimittäin omalta ikkunalaudaltasi tai parvekkeeltasi! Herneet tykkäävät kiivetä ylöspäin – samaten kuin tomaattikin – joten tökkää purkkiin jonkinlainen kepukka kiipeilyä varten.

6. Chili

Chilit ovat erinomainen mauste monenlaisiin ruokiin. Chilikasvi kaipaa erityisen paljon kahta asiaa: Auringonvaloa ja vettä.
Katso täältä chiliherkkuja.

7. Paprika

Paprika on hyvä C-vitamiinin lähde. Se on myös grillaajan unelma: Voit täyttää sen vaikkapa juustolla ja pekonilla ja valmistaa mitä mehevämpiä grilliherkkuja.
Katso täältä ideoita mitä kaikkea paprikoiden sisään voikaan laittaa!


Katso myös:
Lisää kasvisherkkuja
Lähde: Pulptastic

Kommentit

kommenttia