Luonnon helmassa valmistettu ruoka tuppaa maistumaan erityisen hyvältä lähes aina – ellei nyt satu joskus hieman kärvähtämään. Kärvähdysten ja muiden kommellusten välttämiseksi kannattaakin noudattaa KIS-sääntöä: Keep It Simple – Simppelit Ruoat Kunniaan.

Tässä kuusi simppeliä mutta herkullisen toimivaa ruokaa grillattavaksi tai nuotiolla paistettavaksi.

 

 

1. Peruna

Peruna toimii aina – oli kyse sitten isoista uuniperunoista tai pienistä varhaisperunoista. Kokeile vaikkapa pilkkoa perunat pieniksi ja laita ne folioon voinokareen kera. Paista hetki ja lisää sitten joukkoon juustoa ja valkosipulia. Näin sinulla on herkullinen perunanyytti joka kelpaa pääruoaksi sellaisenaan tai lisukkeeksi vaikka makkaran kanssa.

Perunan avulla saat tehtyä grilliritilästä myös ”teflonpintaisen” – katso täältä miten.

 

 

2. Pihvi

Mikä olisikaan parempaa kuin elävällä tulella valmistettu pihvi? Pihviä ei kannata puristaa eikä käännellä liikaa niiden paistuessa – näin siitä tulee mahdollisimman rapea ja herkullinen. Katso täältä miten tarkistat pihvin kypsyyden tunnustelemalla sitä sormillasi.

 

 

3. Tomaatti

Tomaattien pinta rypistyy kauniisti avotulella paistettaessa. Toisin kuin monet ruoat, tomaatti myös muuttuu terveellisemmäksi kypsyessään. Tämä johtuu siitä että lämpö vapauttaa tomaatin soluista lykopeeni-yhdistettä, jolla on monia terveysvaikutuksia.

 

 

4. Paprika

Kuten tomaatti, myös paprika muuttuu terveellisemmäksi ja herkullisemmaksi avotulella. Paprikassa on myös eräs verraton etu: Voit täyttää sen haluamillasi täytteillä, vaikkapa kinkulla ja juustolla.

 

5. Ananas

Ananaksesta saat mainion jälkiruoan kun paahdat sitä kevyesti grillillä tai nuotiossa. Ananaksen pinta karamellisoituu lämmössä, minkä ansiosta siitä häviää happamuus ja makeus korostuu.

 

 

6. Banaani ja suklaa

Halkaise banaanin kuori pitkittäissuunnassa ja sullo sisään suklaanappeja sekä pieniä vaahtokarkkeja. Paahda avotulella tai grillissä. Tajunnanräjäyttävää herkkua!

Katso ohje täältä.

 

 

Katso myös:

Lisää grillausinspiraatiota

 

 

Lähde: ReserveAmerica

Kommentit

kommenttia