Ruokabudjetti ja kauppalistat ovat arkisia asioita, joita harva pysähtyy miettimään sen kummemmin.

Kannattaisi kuitenkin pysähtyä, koska niistä saa muutamalla niksillä enemmän irti.

1. Tutki mihin käytät rahaa

On hyvä olla perillä siitä mihin rahaansa käyttää. Kannattaa laskea taulukkolaskentaohjelmalla miten paljon rahaa kuukaudessa kuluu ulkona syömiseen, juomiin, snackseihin ja ruokaostoksiin. Näin korvaat mututuntuman oikealla tiedolla. Jos päätät selvittää ruokaostoksesi yksittäisten tuotteiden tarkkuudella – kuten suositeltavaa on – niin sinun kannattaa asettaa ruokaostoksesi kassan liukuhihnalle ruokalajeittain. Tällöin kuittien purkaminen taulukkoihin on helpompaa.

2. Älä syö ulkona

Ulkona syöminen ja juominen on todennäköisesti rahallisesti isoin kuluerä budjetissasi, jos harrastat sitä vähääkään. Ulkona syöminen kannattaa säästää erityistilanteita varten. Laiskuus on huono syy. Helpot pakasteateriat voivat auttaa pääsemään yli ulkonasyömishimosta.

3. Osta monipuolisesti raaka-aineita

Jos ostat vain kasan nuudeleita kaappiisi, altistat itsesi ennen pitkää houkutukselle mennä ulos syömään mitä tahansa muuta. Osta siis riittävän monipuolinen kattaus raaka-aineita, jotka tyydyttävät erilaiset nälät ja makeanhimot.

4. Pidä ”jääkaappilistaa”

Pidä jääkaapin ovessa listaa, johon kirjoitat mitä puuttuu. Yksinkertainen niksi, mutta ilman sitä unohdat aina jotain kauppareissullasi.

5. Sijoita laadukkaisiin lasipurkkeihin

Ylijääneet ruoat ovat ystäviäsi. Osoita sinäkin arvostusta ylijäämäruokaa kohtaan ja hanki laadukkaat lasipurkit, missä voit säilyttää niitä. Ne säilyvät paremman makuisina tiiviisti sulkeutuvissa lasipurkeissa, ja lasipurkin läpi myös näät paremmin mitä missäkin on. Katso täältä käteviä lasipurkkiniksejä.

6. Älä lankea kuponki- tai alennusansaan

Alennuskupongeissa ja alennusmyynneissä on puolensa – siinä tapauksessa että saat alehintaan jotakin mitä olisit ostanut joka tapauksessa. Muussa tapauksessa ne vain houkuttelevat sinua ostamaan enemmän kuin oikeasti tarvitsisit.

Lähde: TheKitchn

Kommentit

kommenttia