Grillauksesta voi tehdä piirun verran hauskempaa ja terveellisempääkin – tässä kuusi niksiä!

 

 

1. Marinoi liha oluessa – siitä tulee terveellisempää!

Erään tutkimuksen mukaan lihan marinoiminen oluessa ennen grillaamista ehkäisee syöpävaarallisten PAH-yhdisteiden muodostumista. Niin ja tekeehän olutmarinadi lihasta kuin lihasta turkasen hyvää! Tsekkaa myös oluttölkkikanaresepti.

 

 

2. Ehkäise kiinnipalaminen perunan avulla

Kiinnitä raa’an perunan puolikas haarukkaan ja hiero grilliritilää – näin teet grilliritilästä ”teflonpintaisen”! Katso täältä video jollet usko.

 

 

3. Grillitongit tai kebakkovartaat hukassa? Käytä syömäpuikkoja!

Syömäpuikot ovat jopa monikäyttöisemmät ja kätevämmät kuin tongit – eivätkä ne myöskään kuumene käytössä. Voit käyttää niitä myös kebab- tai kebakkovartaina!

 

 

4. Leikkaa nakit, makkarat ja perunat spiraaleiksi

Näin teet niistä hauskemman näköisiä ja maksimoit niiden paistopinta-alan – tuloksena rapeampia herkkuja! Katso täältä mallia.

 

 

5. Jos käytät hiiligrilliä, lado hiilet toiselle puolen grilliä

Näin voit lämmittää hiilien päällä ruokia joihin haluat rapeamman pinnan ja jotka vaativat enemmän lämpöä kypsyäkseen. Hiiletttömällä, epätasaisen lämmön puolella voit lämmittää helposti kärvähtäviä ja jo kypsyneitä ruokia.

 

 

6. Käytä muffinssivuokaa ketsupin, reliisin ja sinapin tarjoilemiseen

Sinappi, ketsuppi, sipuli, majoneesi… kesäkekkereillä ei aina tiedä millaisin lisukkein kukakin hodarinsa haluaa nauttia. Muffinssivuoka on erinomainen tapa tarjoilla nämä lisukkeet: Kutakin lisuketta sopii vuokaan sopivan pieni annos, joka ei ehdi mennä pilalle kesän kuumuudessa.

 

 

Katso myös:

Lisää grillausinspiraatiota

 

 

Lähde: Wonderhowto

Kommentit

kommenttia