Sienten syöminen ja keräily edistävät terveyttä monella tapaa.

Sienimetsässä käyskiminen edistää terveyttä jo itsessään, mutta sienten syömisessä on myös monia yllättäviäkin terveyshyötyjä.

5 yllättävää syytä syödä sieniä:

1. Sienten syönti auttaa painonhallinnassa

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan sienten syönti auttaa pitämään verensokerin tasaisena. Verensokerin tasaisuus edesauttaa kehoa jaksamaan tasaisemmalla energialla ateriasta seuraavaan. Tasainen verensokeri ehkäisee mielihaluja langeta sokerisiin ja rasvaisiin snackseihin.

2. Sieniä syömällä tärkeät hivenaineet imeytyvät paremmin

Sienet ovat hyvä D-vitamiinin lähde. D-vitamiini puolestaan auttaa muiden tärkeiden ravintoaineiden kuten kalsiumin, fosforin ja raudan ym. imeytymistä.

3. Sienten syönti vahvistaa luita

Sienet sisältävät runsaasti sekä D-vitamiinia että kalsiumia. Luut rakentuvat pitkälti kalsiumista, jonka imeytymistä D-vitamiini avittaa. Sienet ovat siis osteoporoosivaarassa oleville – ja kaikille muillekin – ehdoton herkku! Sienten syönti myös vähentää nivelkipuja.

4. Sienten syönti vahvistaa vastustuskykyä

Sienet ovat todellisia antioksidanttipommeja, jotka vahvistavat kehomme immuunijärjestelmää monin tavoin. Sienten syönti voi vähentää mm. riskiä sairastua yleisimpiin syöpiimme, eturauhas- ja rintasyöpään.

5. Sienet auttavat pitämään diabeteksen hallinnassa

Verensokeria tasoittavan vaikutuksensa lisäksi sienet sisältävät luonnon insuliinia sekä entsyymejä, jotka auttavat kehoa pilkkomaan sokereita.

 

Vakuutuitko? Hyvä! Katso täältä parhaat sienireseptimme!

 

Lähde: Makuja

Kuva: George Chernilevsky