Burger King on rakastettu ketju hampurilaismarkkinoilla.

Tässä viisi yllättävää BK-faktaa!

1. Burger Kingiä tuskin olisi ilman McDonald’sia

Yhdysvaltalainen yrittäjä Keith Kramer astui San Bernardinossa sijaitsevaan McDonald’siin vuonna 1953. McDonald’sissa hän sai idean oman hampurilaisketjun perustamisesta, ja loppu on Burger King -historiaa.

2. Burger King tunnetaan Australiassa nimellä Hungry Jack’s

Kun Burger King lähti laajentumaan Australiaan, yhtiö törmäsi ongelmaan: Adelaidelainen yrittäjä oli jo rekisteröinyt nimen Burger King. Niinpä ketju otti käyttöön nimen Hungry Jack’s.

3. Yhtiön nimi oli aluksi Insta-Burger-King

Insta -etuliite tuli samannimisestä parilasta, jota ketjun ravintoloissa käytettiin. Vuonna 1959 ketju teki konkurssin, minkä jälkeen Miamissa toimineet franchise-yrittäjät ostivat sen. Tällöin firman nimi lyheni myös pelkäksi Burger Kingiksi.

4. Yhdysvalloissa voit tilata Burger King -tuotteesi suoraan kotiisi

14 eri osavaltiossa on mahdollista tilata Burger Kingin Whopperit suoraan kotiovelle. Tiedossa ei ole onko kotiinkuljetuspalvelu tulossa joskus myös Suomeen.

5. Burger King -yrittäjäksi ryhtyminen on erittäin kallista

Näin on ainakin Yhdysvalloissa, missä ketju vaatii sinulta vähintäänkin 1,5 miljoonan dollarin omaisuutta, josta 5 00 000 dollaria tulisi olla käteisenä tai muuna nopeasti käteiseksi muutettavana omaisuutena. Franchise-maksu toiminnan aloittamisesta on myös suolaiset 50 000 dollaria.

 

Katso myös:

Lisää Burger King -inspiraatiota

 

Lähde: Huffington Post