Hampurilainen on ehkä yleisin grillattava, ja jokaisella kotikokilla on omat niksinsä ja tyylinsä. Tässä erään grillimestarin näkemyksiä hampurilaisten grillaamiseen liittyen. Näihin nikseihin on varmasti monella kommentoitavaa, joten jätä toki oma näkemyksesi artikkelin kommenttiosioon!

  1. Lisää jauhelihan sekaan hieman kananmunaa tai leivänmuruja, jotta pihvit pysyvät paremmin koossa.
  2. Pidä pihvejä jääkaapissa viitisentoista minuuttia ennen paistamista. Näin ne pysyvät paremmin koossa grillissä.
  3. Muuttuvatko pihvisi joskus pallomaisiksi paistuessaan? Painele sormillasi pieni paunauma keskelle pihviä, molemmin puolin – tämä estää pihvin ”pallomaistumisen” grillillä.
  4. Pidä kaikki tarpeellinen lähettyvilläsi – lastat, pihdit, roskaämpäri… Jos juoksentelet välillä keittiössä, grillissä voi vaikka syttyä rasvapalo huomaamattasi.
  5. Pidä grilli puhtaana. Messinkiharja käy puhdistamiseen parhaiten. Jos harja on hukassa, voit pyöritellä pallon alumiinifoliosta ja harjata sillä. Öljyä myös puhdasta grilliä oliiviöljyyn dipatulla paperilla ennen paistopuuhia.
  6. Jos grillaamasi liha on kämmentäsi paksumpaa, kannattaa grillata kansi kiinni. Näin liha kypsyy tehokkaammin ja ”läpikotaisemmin”.
  7. Älä painele pihviä lastalla – näin menetät vain herkulliset rasvat liekkeihin ja pihveistä tulee kovia känttyjä.
  8. Lisää pihveihin aina ripaus jotain erikoisempaa ”salaista maustetta”. Tämä on hyvä keskustelunaihe ruokapöydässä ja tuo purilaisiin persoonallista makua.
  9. Lisää juusto lopuksi pihvin päälle, kun pihvi on vielä grillillä. Näin se sulaa herkullisesti.
  10. Anna pihvien ”levätä” grillaamisen jälkeen kymmenisen minuuttia. Näin pihvi on mureimmillaan tarjoiltaessa.

 

Lähde: BarbecueTricks

Katso myös:

Kommentit

kommenttia