Tiesitkö että kotona on mahdollista valmistaa herkullisia ja rapeita sipsejä?

Sipsit ovat yksi maailman yleisimmistä herkuista ja niitä löytyy jokaiseen makuun. Oheisen videon tekijä on todella suosittu YouTubettaja ja tietää sipseistä valtavasti.

Videolla pääsee tutustumaan myös sipsien historiaan, jos haluat kavereidesi illanvietossa heittää muutamat sipsifaktat. Tarina kertoo, että sipsit keksittiin kun ei niin tyytyväinen asiakas lähetti keittiöön takaisin saamansa liian paksut perunat.

Kokki suivaantui tästä ja lähetti asiakkaalle takaisin niin ohueksi leikattuja friteerattuja perunoita, että niistä näki jopa läpi. Näin syntyivät maailman ensimmäiset perunalastut.

Sipsien valmistuksessa tulisi aina käyttää perunalajiketta, jota suositellaan perunamuusin tekoon. Sen jälkeen perunat leikataan niin ohuiksi kuin suinkin pystyy. 

Sen jälkeen perunat huuhdellaan mahdollisimman hyvin, että tärkkelys lähtee pois. Sitten perunoita keitetään noin neljän minuutin ajan. Sitten ne kuivataan keittiöliinalla ja paistetaan kuumassa öljyssä niin kauan, että sipsit ovat saaneet kauniin kultaisen värin.

Katso videolta miten kätevästi kaikki käy!

Jaa video kavereillesi!

Lähde: YouTube / Kuva: Unsplash